Soruşturma kapsamında adının geçtiğini iddia eden Yazar Talip Doğan Karlıbel hakkında iftira suçundan açılan davada futbol dünyasının ünlü yorumcularının tanık olarak dinlenmesine karar verildi.

CANAN İSPİR / İSTANBUL (AHT)

Fenerbahçe'nin efsane futbolcularından Rıdvan Dilmen'in Almanya'nın Bochum kentinde başlatılan yasa dışı bahis ve şike soruşturmasında adının geçtiği iddiaları geçtiğimiz 17 Nisan'da basında yer aldı.

Haberde telefon dökümlerindeki "Oğlum yüzde 100 dediniz, Rize maçında yattık" , "Hayatım kumarda kaybetmekle geçti. Bu hafta banko oynasın, parası benden" ifadelerin 'Şeytan' lakaplı Rıdvan Dilmen'e ait olduğu iddia edildi.

7 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ
Spor yorumcusu Dilmen ise ertesi gün iddiaları ortaya atan yazar Talip Doğan Karlıbel'in elindeki belgenin sahte olduğunu ve kendisine iftirada bulunduğu iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Karlıbel, Rıdvan Dilmen hakkında suç iddialarında bulunurken kendisi sanık oldu ve Sarıyer 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ?özel belgede sahtecilik' ve ?iftira' suçlarından 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle kamu davası açıldı.

"BELGELERİ AMANYA'DAKİ KAYNAKLARIM YOLLUYORDU"
Hakkında açılan davanın ilk duruşmasında tüm bilgilerinin Almanya'daki resmi kaynaklarına dayandığını belirten Karlıbel, Rıdvan Dilmen'e iftira atmak gibi bir kastının olmadığını kaydetti. Türk futbolunda şike üzerine bir kitap yazdığını belirten Karlıbel, "Bu amaçla bilgi ve belge topluyorum. Doğru olup olmadıklarını araştırma ve tespit etmem mümkün değildir. Söz konusu belgeyi bana Bochum Emniyeti'nde görevli komiser muavini Vili Noyman yolladı" diye konuştu.

SPOR YORUMCULARI TANIK OLARAK DİNLENECEK
Sarıyer 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde önceki gün yapılan duruşmada Rıdvan Dilmen'i avukatı temsil ederken sanık Talip Doğan Karlıbel hazır bulundu. Duruşmada hazır bulunan tanıkların ifadelerini alırken, haklarında çıkarılan davetiyeye rağmen duruşmaya gelmeyen Ahmet Çakar ve Serhat Uluergin hakkında zorla getirilmesine, Sinan Engin'in de davetiye ile çağrılmasına karar verdi. Duruşma ertelendi.