Etibank’ı zarara uğrattıkları gerekçesiyle bankanın eski sahipleri Dinç ve Önay Şevket Bilgin'in de aralarında bulunduğu 27 sanıklı davada, dün de karar çıkmadı. Baba oğul Bilgin'in avukatı Mehmet Asım İplikçioğlumahremiyeti olan 324.5 milyon dolarlık ipotek belgeleri ve kredi sözleşmelerinin fotokopilerini mahkemeye sundu. Avukat İplikçioğlu, belgelerin murakıp raporlarında yer almadığını iddia ederek asıllarının TMSF'den sorulmasını talep etti.Mahkeme de belgelerin dosyadaki belgelerle karşılaştırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

BDDK DOYURUCU YANIT VERMEDİ
Duruşmada Etibank’a el konulmadan önceki bankanın ortaklık yapısı soruldu ancak bu konuda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK) doyurucu bir yanıt alınamadığı ifade edildi. Ortaklık yapısına ilişkin sorunun yeniden BDDK’ya yöneltileceği ifade edildi. İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Dinç Bilgin ile Önay Şevket Bilgin'in de aralarında bulunduğu 16 tutuksuz sanık katıldı.Mahkeme Başkanı Ertuğrul Tokalakoğlu, Bilginler'in avukatı Mehmet Asım İplikçioğlu'nun 11 Haziran 2010 tarihli 3 sayfalık bir dilekçe ile dosya haline getirilmiş belgeler ibraz ettiğini belirtti. Tokalakoğlu, dilekçede ipotek  belgeleri ve kredi sözleşmelerinin mahkemece gerekli görüldüğü takdirde asılları getirtilerek karşılaştırılmak suretiyle sanıkların kredi sözleşmeleri düzenlenirken ipotek verip vermedikleri ve ipoteklerin gerçek ve yeterli olup olmadıklarının seçilecek bilirkişimarifetiyle incelenerek sonucunun tespit edilmesini talep ettiğini tutanağa geçirdi.Mahkeme heyeti, dava karar aşamasına geldiğinden sanık ve avukatlarına gelecek celse duruşmalarda hazır bulunmaları gerektiği konusunu hatırlatarak duruşmayı 27 Temmuz'a bıraktı.

SADECE 1 KARAR ALINABİLDİ
HT Ekonomi daha önce ABD’de yatırımcıları dolandırdığı gerekçesiyle tutuklanan Bernard Madoff’un 150 yıl ceza almasına karşın Türkiye’de bankaların içini boşaltmakla suçlanan banka patronlarından sadece birinin cezasının kesinleştiğini yazmıştı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kayıtlarına göre devlete 25 milyar dolar borçları olan batık banka patronların hâlâ 13.5 milyar dolar borcu tahsil edilemedi. Milyar dolarlık borçla serbestler.



haberturk.com