Dink davasının 18. duruşmasına bugün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor. Davanın tutuklu sanıkları Erhan Tuncel ile Yasin Hayal adliyeye getirildi. Duruşma öncesinde Dolmabahçe'de bir araya 'Hrant'ın arkadaşları' grubu adliyeye kadar yürüdü. 'Hrant için adalet için' pankartı açıp, 'Hepimiz Ermeniyiz hepimiz Hrant'ız' sloganları eşliğinde adliye önüne gelen grup burada basın açıklaması yaptı.

Grup adına konuşan BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adayı olan Sırrı Süreyya Önder, Dink'in öldürülmesinin toplumsal bilinci heyecanlandırdığını söyledi. Önder, "Gittikçe körelen toplumsal vicdana karşı cansız bedeniyle bir uyanışın simgesi olmuştu Hrant. Yaşadığımız acı bir yana bırakılırsa bu toplumsal uyanış, itiraz bilinci hepimizi heyecanlandırmıştı." dedi.

18. duruşmaya gelinmesine rağmen davanın hala başlamadığı belirtilen konuşmalarda ve atılan sloganlarda cinayetin ardındaki karanlık yapının aydınlatılması istendi.

Basın açıklamasına Dink'in eşi, yakınları ve BDP adına bağımsız milletvekili adayları Sebahat Tuncel, Sırrı Süreyya Önder ile bazı gazeteciler de katıldı.

Açıklamanın ardından Dink ailesi adliyeye girdi. Heyetin hazır olmadığı için duruşmanın öğleden sonra başlayacağı belirtildi.

(CİHAN)