Çocuk kardiolojisi uzmanı Doç. Dr. Taner Yavuz, Düzce Asliye Hukuk Mahkemesi’ne verdiği dava dilekçesinde, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu’nun kendisine işyerinde psikolojik tacizde bulunduğunu öne sürdü.

Dilekçede, görev yaptığı Düzce Üniversitesi’nde 2007 yılında kısa bir süre vekaleten “genel sekreterlik” görevini  üstlendiği anlatılan  Yavuz‘un,  “Rektör” olarak Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu’nın atanmasının ardından görevinden ayrılmak zorunda bırakıldığı döneme kadar haksız yere defalarca soruşturmaya uğrayıp disiplin cezaları aldığı belirtildi.

Psikolojik taciz nedeniyle işinden ayrılan Yavuz hakkındaki soruşturmaların çoğundan aklandığı ve haklılığının ortaya çıktığı ifade edilen dilekçede, davanın neden mobbing olarak tanımlanması istendiği şöyle sıralandı:
-Davalının rektör olarak göreve başlamasından hemen sonra Yavuz’un yürüttüğü göreve ait belgeleri devrettiği ilk gün, hukuksuz işler yapıldığı şekilde ilk sözlü suçlamalar yapıldı.
-Yavuz, genel sekreterlik görevinden ötürü aldığı vekalet ücreti nedeniyle Şerifoğlu’nun verdiği soruşturma izni neticesinde disiplin cezası aldı. Yavuz aldığı parayı faiziyle iade etti. Daha sonra bu ücretin yasal hak olduğu ve Yavuz’a iadesinin gerektiği yargı kararıyla hükme bağlandı.

‘Yine de ceza verildi’
-Yavuz, nöbetçi amir olarak görevli olduğu sırada, görev yerinde olmadığı ve hemşire nöbetçi süpervizör Fidan Cantürk’e küçümseyici, aşağılayıcı, kötü muamelede bulunduğu iddiasıyla soruşturma açılmasına karar verildi. Soruşturma Komisyonu’nun hazırlamış olduğu rapora göre, hemşire Cantürk’ün Yavuz’a isnat ettiği suçlamaların gerçekliği kanıtlanmadı. Ancak Yavuz’a ceza verildi. 
Dilekçede, Yavuz’un doçentlik başvurusunda etik ihlali yaptığı iddiasıyla Üniversitelerarası Kurul tarafından 1 yıl sınava girmeme cezasıyla cezalandırıldığı, bu olayın yargıya taşınması sonrasında 1.5 yıl sonra sınava girebildiği bildirildi. Dilekçede “Gelişmeler karşısında müvekkil, İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi kadrosuna geçmek zorunda kalmıştır” denildi.

MOBBING
“İşyerinde bireylere üstleri, eşit düzeyde çalışanlar ya da astları tarafından sistematik biçimde uygulanan her tür kötü muamele, tehdit, şiddet, aşağılama ve bunun gibi davranışlara” mobbing deniliyor.



Milliyet