Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın korumaları tarafından dövülen İbrahim Alıcı'nın avukatlarının verdiği dilekçede “Şiddet ve işkence, AKP hükümetinin ülke genelinde uygulamaya çalıştığı baskı ve sindirme politikalarının bir uzantısıdır” dedikleri için avukat çift Sevil ve Tugay Bek hakkında Adalet Bakanlığı da soruşturma izni verdi. 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’ın yerel seçimleri için 3 Mart 2013’te geldiği Osmaniye’de, miting sırasında, İbrahim Alıcı adlı bir kişi “Hırsız var” yazılı pankart açmıştı. Başbakanlık korumaları tarafından dövülerek gözaltına alınan Alıcı, bir minibüse bindirildi. Alıcı’nın avukatları Sevil Aracı Bek ve eşi Tugay Bek de beş koruma hakkında “işkence kasten yaralama, cinsel taciz, tehdit, hakaret” suçlarından şikayetçi oldu. Ancak 13 Ocak 2015’te kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Bek çifti de kararın kaldırılması için 9 Şubat’ta Osmaniye Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne dilekçe verdi. Bek çifti, dilekçede, Alıcı’ya yönelik koruma şiddetinin Erdoğan’ın göz yumması ile gerçekleştiği iddia edilerek, “Erdoğan’ın merkezinde olduğu yolsuzluk ve rüşvet skandalları ortaya saçıldıkça farklı düşünceler ve eleştiriye olan tahammül de azalmaktadır. Alıcı’ya yönelik şiddet ve işkence, AKP hükümetinin ülke genelinde uygulamaya çalıştığı baskı ve sindirme politikalarının bir uzantısıdır” denildi.

İtirazı redden Sulh Ceza Hakimliği, dilekçede yer alan ifadelerden ötürü Bek çifti hakkında soruşturma açtı ve izin için bu evrakı Adalet Bakanlığı’na gönderdi. Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü de 19 Haziran’da soruşturma izni verdi. Ayrıca disiplin soruşturması için de Adana Barosu’na ihbarda bulunuldu.



Haber: İSMAİL SAYMAZ - Radikal