Nail KAHRAMAN

BURSA - Kurdukları şirket aracılığıyla üyelerine sahte çay ve temizlik ürünleri sattıkları için 37 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan, aralarında Bursa Kahveciler Odası Başkanı Yavuz Özkarakurt’un da bulunduğu 5'i tutuklu 6 sanığın yargılanmasına başlandı. Tutuklu sanıklardan matbaacı Özcan Poyraz duruşmada, “Ben gayrimeşru işlerden 200 bin TL tokat yedim. İlk gelecek gayrimeşru işin başına çökmek için kendi kendime söz verdim. Bunlar geldi. Bir ara yardımcı oldum, fakat hepsi züğürt. Buradakiler örgütse her halde dünyanın en salak örgütüdür” dedi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekiplerinin, kalitesiz çayları kaliteli gibi piyasaya sürüp, kullanılmış çay atıklarını karbonatla karıştırıp sattıkları iddiasıyla tutuklanan Bursa Kahveciler Odası Başkanı Yavuz Özkarayurt (43), yönetim kurulu üyeleri Hakan Alaybaşı (35), Mustafa Kemal Çoban (55) ve matbaacı Özcan Poyraz, Muhittin Durmaz (32) ile tutuksuz sanık Nihat Çatal’ın ((32) yargılanmasına 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

Haklarında ‘Suç işlemek için örgüt kurmak’, ‘Nitelikli Dolandırıcılık’ ve ‘Markalar kanununa muhalefet’ suçlarından 37’şer yıl hapis cezası istenen sanıklardan Dernek Başkanı Yavuz Özkarayurt, yöneltilen suçlamaların hiç birini kabul etmezken; diğer sanıklar ise sahtecilik yaptıklarını itiraf edip, örgüt üyesi olmadıklarını söylediler.

HAKİMLERİ GÜLDÜRDÜ
Duruşmada söz alan Özcan Poyraz verdiği ifade ile mahkeme heyetini güldürdü. Rahat hareketleriyle dikkat çeken Poyraz, “Hakim bey, ben İstanbul’da matbaa işleriyle uğraşıyorum. Ben gayrimeşru işlerden 200 bin TL tokat yedim. İlk gelecek gayrimeşru işin başına çökmek için kendi kendime söz verdim. Bunlar geldi. Bir ara yardımcı oldum. Sahte çay için ambalaj istediler. Paket basmadığım halde bunlara temin ettim. Ancak baktım ki parası ve pulu olmayan, var olan paralarını da çevresine kaptıran kişiler. Gerçeği öğrenince kendilerinden uzak durdum. Benim bildiğim örgüt parasını başkasına yedirmez. Oysa bunlar paralarını çalışanlarına kaptırmışlar. Hepsi züğürt. Buradakiler örgütse, her halde dünyanın en salak örgütüdür” dedi.

Savunmasında, kardeşinin emniyet müdürü, dayısının cumhuriyet savcısı eşinin ise adliyede yazı işleri müdürü olarak görev yaptığını, tutuklanmasından sonra ailesinin kendisini dışladığını belirten Özcan Poyraz, kendisini affettirmek için tahliyesini istedi. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluklarının devamına karar vererek duruşmayı erteledi. (dha)