Sanıklar ile avukatların kimlik yoklamalarının ardından mahkeme başkanı Ömer Diken tutuklu sanık Dursun Çiçek'ten savunmasını yapmasını istedi.

T.C. hükümetini cebren iskat veya vazife görmekten cebren men etmeye teşebbüs etmekle suçlandığını hatırlatan Çiçek, bu iddia ile ilgili savunmasını yapacağını söyledi. Çiçek, iddianamede Nuri Alacalı ile birlikte darbe sonrası görev alacak 2 sayfalık müzahir subay ve astsubay listesi hazırladıklarının ileri sürüldüğünü söyledi.

Listede ismi bulunan 42 kişiden sadece ikisini, birlikte görev yaptıkları için tanıdığını belirten Çiçek, "Üstelik listede ismi bulunanlardan çoğu genç subay. İnsan böyle bir liste hazırlayacak olsa bildiği, tanıdığı kişilerin isimlerini yazmaz mı?" dedi.

Hazırladığı ileri sürülen müzahir subah listesinin ikinci sayfasında tarih olmadığını belirten Çiçek, tarihsiz olmasının da belgenin ne kadar ciddiyetsiz ve yasal dayanağı olmayan hukuk dışı bir belge olduğu anlamına geldiğini söyledi. Seminer ya da seminer konusu çalışmalarla bir ilgisi bulunmadığını belirten Dursun Çiçek, "Deniz Kuvvetlerinde; müzahir personel, kritik personel ya da görevlendirmeye hazır personel listesi gibi bir terminoloji yoktur." diye konuştu.

Ulusal ve uluslararası hukuk kurallarına aykırı olarak üretilen belgeler kapsamında yargılandıklarını iddia eden sanık Dursun Çiçek, "1999'dan itibaren yasal olarak kurulan siteleri, suçluymuş gibi yargılayan mahkemelersiniz siz. Kararlar evrensel hukuk kurallarına uygun mu?" diye sordu.

Bunun üzerine Başkan Ömer Diken'den sanık Çiçek'e uyarı geldi. Çiçek'in savunma ve hakaret arasında gidip geldiğini belirten Başkan Diken, "İşlem yapmak istemiyoruz. Kendiniz ve aileniz maddi manevi sıkıntı çekiyor olabilirsiniz. Savunma hakkınızı, sınırınızı aşmayın." ikazında bulundu.

Sanık Çiçek ise "Canımızı yaktınız. Hakaret etmek amacım yok." karşılığını verdi. Çiçek savunmasına, "Denizlerde görev yaparken çok sert rüzgarlar ancak çok temiz denizler gördüm. Çamur deryasında seyir halindeyiz. Demokratik hukuk devleti limanına cıkacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın." sezleri ile devam etti.



ahaber