İZMİR - İzmir'in önde gelen otellerinden olan Ege Palas Oteli, İzmir 3. İcra Müdürlüğü tarafından icra yoluyla satışa çıkarıldı.        

İzmir 3. İcra Müdürlüğü, Alsancak semtinde bin 879 metrekare alan üzerine kurulu 21 katlı ve 116 odalı Ege Palas Oteli'ni 18 milyon 452 bin lira, otelin altında bulunan alışveriş merkezi içindeki 12 dükkanı da toplam yaklaşık 1 milyon 630 bin lira muhammen bedelle açık artırmaya sundu.  

İHALELER KASIM AYINDA
İhalelerin otel için 1 Kasım, dükkanlar için ise 26 Kasım 2010'da yapılacağı ifade edildi.  

Otel ve alışveriş merkezinin sahibi olan Alsancak Turizm AŞ ve Ege Turizm şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanı Nafiz Zorlu, otelin kendi borçlarından dolayı ipotekte olmadığını, daha önce Mazhar Zorlu Holding ile holding şirketleri Ege Plast ve Ege Yıldız'ın İş Bankası'na olan borçlarına verilen kefalet yoluyla ipotekte olduğunu belirtti.        

Otelin icra yoluyla satış ilanının verilmesinin kendilerini çok üzdüğünü, ancak bu konuda gerekli işlemin Mazhar Zorlu Holding tarafından yapılabileceğini kaydeden Zorlu, ''Umarım ödeme takvimi anlaşmazlığından kaynaklanan sorun çözülür ve otel ihaleye çıkmaz'' dedi.
       
''SATIŞA GEREK KALMAYACAK''
Mazhar Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu ise İş Bankası'na olan borçlarından dolayı 2009 yılında bir ödeme takvimi belirlediklerini, ancak bu takvimde yaşanan bir aksaklık nedeniyle icra sürecinin başladığını söyledi.       

Grubun bu borcu ödeyebilecek güçte olduğunu dile getiren Zorlu, ''Geçmişte de benzeri gelişmeler yaşanmıştı. İş hayatı içinde ödemelerde yaşanan aksaklıklardan kaynaklı olarak bu tip gelişmeler olabiliyor. Biz zaten İş Bankası'na olan borcumuzun büyük kısmını ödemiştik. Geriye bir bakiye kaldı. Bunu da Ekim ayında bitireceğiz. Bunu ödemeye grubumuzun gücü yeter. Geçen hafta 3.5 milyon dolarlık bir ödeme yaptık. Ekim ayındaki son ödemeyle oteli de satışa gerek kalmadan ipotekten kurtaracağız'' dedi.        

Zorlu, grubun İş Bankası dışında Vakıfbank'a borcunun kaldığını, bu borcu da bir gayrimenkul satışıyla ödemeyi planladıklarını kaydetti.        

Mazhar Zorlu Holding bünyesinde kurulan Ege Palas Oteli, 2003 yılında Kemal ve Nafiz Zorlu kardeşlerin işlerini ayırmasıyla Nafiz Zorlu'nun yönetimindeki şirketlerde kalmıştı.




ntvmsnbc ve Ajanslar