Van merkezli olarak 6 ilde yapılan ve El Kaide’nin önemli isimlerinin de bulunduğu iddia edilen operasyonda bu sabah 4 kişi tutuklandı.

Operasyonda gözaltına alınan 25 şüpheli dün sabahın erken saatlerinde iki otobüsle Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek, burada sağlık kontrolünden geçirilmiş 13'ü adliyeye sevk edilmişti.

 Adliyeye sevk edilen 13 şüpheliden 5'i savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 8 şüpheli örgütü üyeliği suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi. Sabah saatlerine kadar süren mahkemede 4 şüpheli tutuklanırken, 4 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bugün sabah saatlerinde ise kalan 12 şüpheli, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sağlık kontrolünden geçirildikten sonra geniş güvenlik önlemleri altında adliye getirildi. Polis bu kez hem hastane, hem de adliye çevresinde aldığı yoğun güvenlik önlemleriyle gazetecilerin görüntü almalarına engel olmaya çalıştı. Şüpheliler sağlık kontrolü için getirildikleri sırada, aralarından bazılarının "Bu operasyon IMF'ye borcunu ödeyen Türkiye'ye yapılmıştır. Pensilvanya merkezlidir" diye bağırması dikkat çekti. (DHA - Murat Çağlar)