ANKARA - Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki sorgularının ardından sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra Ankara adliyesine getirildi.

Şüpheliler, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade verecek.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerden C.I'nın Ankara'nın Sincan ilçesi Törekent Mahallesi Ahmet Kabaklı Caddesi'nde 2 katlı bir evi kiraladığını tespit etmişti. C.I, yaklaşık 6 ay süren takibin ardından evinin yakınlarında gözaltına alınmıştı.

Bomba imha uzmanları eşliğinde eve giren polisin, bomba yapımında kullanılan yaklaşık 700 kilogram kimyasal madde, 2 uzun namlulu silah, mermi, kroki ve dokümanlar ele geçirdiği bildirilmişti.

Yurtdışında bulunduğu belirtilen örgüt üyesi Ramazan Keskin ile bağlantılı olduğu kaydedilen ve yurt dışında silah ve bomba eğitimi aldığı öne sürülen C.I'nın itirafları doğrultusunda operasyonu genişleten polis, Ankara'da 9, Bursa'da 3, Yalova'da 2 kişiyi daha gözaltına almıştı.

Şüphelilerin, terör örgütü El Kaide'nin ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinin de aralarında bulunduğu bazı dış temsilciliklere yönelik eylem hazırlığında olduğu ileri sürülmüştü.



AA