Elazığ 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve devleti zarara uğratmak suçlarından tutuksuz yargılanan 111 sanıktan, 3 muhasebeci hakkında 7 ile 20 yıl, diğer sanıklar için ise 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası isteniyor. İlk duruşmada, 111 sanıktan 72’si, avukatları ile birlikte hazır bulundu. Çalışmadıkları halde devletin sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkı kazanıncaya kadar primleri ödenen ve duruşmada hazır bulunan 72 sanık, çalışmadıkları halde sigortalı gösterilmelerinin suç olduğunu bilmediklerini, primlerini düzenli olarak muhasebecilere ödediklerini; fakat, primlerinin eksik ya da hiç yatırılmadığını yeni öğrendiklerini belirtiler.

Sanıkların savunmalarını alan Mahkeme Başkanı Sadık Özkan, davaya SGK’nın müşteki olarak katılmasına, sanıkların sigortalılıkları nedeniyle kuruma sağlık gideri ödeyip ödemediklerinin bildirimlerinin istenmesine, sanık Musa Atamaca’nın kaçma ihtimali göz önünde bulundurularak hakkında yakalama müzekkeresi çıkarılmasına ve tutuklanmasına karar vererek duruşmaya erteledi. uruşmanın ardından, hakkında yakalama emri çıkarılan sanık Musa Atmaca’nın tutuklanarak Elazığ E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildiği öğrenildi.

Hazırlanan iddianamede, Teşvik yasası kapsamında 30 veya 50 kişinin üzerinde işçi çalıştıran işyerlerine uygulanan indirimden faydalanmak isteyen muhasebeciler Musa Atmaca, Mehmet Dalgıç ve Cihan Özgül’ün teşvikten yararlanarak 4 yıl boyunca her ay 108 kişiden topladıkları paraların çok az bir kısmını yatırıp yaklaşık 2.5 milyon lirasını ise kendi hesaplarına geçirdikleri ileri sürüldü. SGK Müfettişlerinin 2013 yılında yaptığı inceleme sonucu ortaya çıkan bu yolsuzluk kapsamında sanıkların, ’Nitelikli dolandırıcılık’, ’Resmi belgede sahtecilik’ ve ’Devleti zarara uğratmak’ suçlarından 3 muhasebeci hakkında 7 ile 20 yıl, diğer sanıklar için ise 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası isteniliyor.