14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, "gece vakti nitelikli hırsızlık, konut dokunulmazlığını ihlal ve mala zarar vermek" suçlarından 18'er yıla kadar hapisleri istenen tutuklu sanıklardan M.T.A. (20) ve 18 yaşındaki H.T. tekrar hakim karşısına çıktı. Geçtiğimiz aylarda Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu binadan plazma TV çalarak Türkiye gündemine oturan ve 361 ayrı suçtan kaydı bulunan R.B. (23) ise Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazına İlişkin 5275 Sayılı Kanun kapsamında yüksek güvenlikle Bolu
Cezaevi'nde nakledildiği için ilk duruşmada olduğu gibi bu celseye de katılamadı.
Duruşmaya müşteki olarak katılan ünlü kebapçı İ.İ. (43) olay günü rahatsızlığı sebebiyle İstanbul'da olduğunu belirterek, "Ben olayı personelimden duydum. Bursa'ya geldiğimde iş yerimize yan binadaki dersaneden girdiklerini öğrendim. Üst kattaki muhasebe odasının çelik kapısının kilidi kırılıp çelik kasanın alındığını gördüm. Çelik kasada 13 bin liraya yakın para vardı. Ayrıca kırılan kapı ve kameralar sebebiyle iş yerimde 5 bin 400 liralık zarar oluştu. Çalınan kasa ya da paralar bana teslim edilmedi.
Zararın giderilmemiştir. Sanıkların cezalandırılmasını istiyorum" dedi.
Geçen celse R.B. ve H.T. ile birlikte Bursa'nın ünlü kebapçısını soymaya karar verdiklerini ifade eden M.T.A., "Fakat celse arasında yakalanarak ilk kez hakim karşısına çıkarılan tutuklu sanık H.T., bizim birlikte soygun yapmaya karar verdiğimiz H.T. değildir. Bu kişiyi tanımıyorum. R.B. ile birlikteyken yanımızda bu H.T. yoktu" diye konuştu.
Emniyetin komplosu sonucu şu an huzurda bulunduğunu öne süren H.T. ise, "Şu an huzurda bulunan M.T.A.'yı ilk kez görüyorum. Sabıkalı olduğum için polis beni içeri attırabilmek için elinden geleni yaptı ve bu olayı üzerime yıkarak bana komplo kurdu" iddialarında bulunarak, "Suçsuzum. Tahliyemi istiyorum" dedi.
Halen ifadesi alınamayan R.B.'nin avukatı Ersun Künbi ise, "Sanık bugüne kadar işlediği suçu inkar yoluna gitmemiştir. Neden sevkinin Bolu'ya yapıldığını da bilmiyoruz. Ama tahliyesi halinde bir sonraki celsede duruşmada hazır edilmesini taahhüt ediyoruz. Atılı suçu işlemediğini düşünüyor, tahliyesini istiyoruz" diye konuştu.
Sanıkların tahliye talebini reddeden mahkeme, davanın en önemli sanıklarından R.B.'nin dinlenmesi için davayı erteledi.



İHA