İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada konuşan tutuklu sanık Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, tanık beyanlarına ve delillere ilişkin verilen 15 dakika konuşma süresini eleştirerek, dünkü duruşmada yaşanan olaylara değindi.

Bilgi Destek Dairesi'ndeki bilgisayara ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunun büyük bir kısmını incelediğini ifade eden Çubuklu, bu bilgisayarlar ve internet siteleriyle bir ilgisi olmadığını söyledi.

Dava kapsamında kendisiyle ilgili, aleyhinde bir belge, tanık ve sanık beyanı bulunmadığını savunan Çubuklu, hakkında dava açılmaması gerektiğini öne sürdü.

Tutuklu yargılanan Muzaffer Tekin de mahkemenin tutukluluğunun devamı kararında "doğuran deliller" şeklinde ifadeler kullandığını öne sürerek, "Doğuran deliller nerede? Bu doğuran deliller sezaryenle mi doğdu, prematüre mi, kuvözde mi? Önümüze gelsin ona göre savunmamızı yapalım" dedi.

Duruşmada söz alan bazı sanıklar ve avukatlar, 15 dakikalık sürenin yetersiz olduğunu belirterek, beyanlarını hazırlamaları için süre istedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, dünkü duruşmada yaşanan olaylar nedeniyle kolluk güçleri tarafından 4 ayrı tutanak tutulduğunu söyledi.

Başkan Özese, tablet bilgisayarıyla görüntü çektiği için salondan dışarı çıkarılması istenen stajyer avukat Ece Unutmaz'ın ayrılmadığını belirterek, diğer avukatların da destek vererek, dışarı çıkmasını engellemek için set kurduklarını ve topluca hareket ettiklerini
kaydetti.

Özese, avukatların bu sırada kolluk güçlerine fiili mukavemet ve saldırıda bulunduğunu söyleyerek, görüntülerin incelenmesinin ardından tespit edilecek avukatlar hakkında Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdiklerini açıkladı.

Duruşma, 14 Mart Perşembe gününe ertelendi.