Silivri Cezaevi'nin yanındaki mahkeme salonunda yürütülen Ergenekonana davası, 2. Ergenekon davası ve Dursun Çiçek'in de sanıkları arasında yer aldığı Islak imzalı belge davasına ilişkin yargılamalara, aynı duruşma salonunda 16 Aralık 2010 tarihinde Balyoz davasının başlayacak olması nedeniyle yaklaşık bir ay ara verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon ana davasının bugün görülen duruşmasında sanıklar ile avukatların taleplerini sunmalarının ardından mahkeme heyeti adına üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu, aldıkları kararı okudu. Buna göre önceki hafta ve bu hafta yapılan diğer taleplerin celse arasında değerlendirilmesine karar verilirken tahliye taleplerinin de oy çokluğu ile reddi yolunda karar verildi. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, diğer oturumlarda olduğu gibi yine Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 14 sanık hakkında tahliye kararı verilmesi gerektiği yönünde karşı oy kullandı. Tutukuklu sanıklardan Veli Küçük, Muzaffer Tekin, Alparslan Arslan ve Osman Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 8 sanığın ismi, Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'ün tahliye edilmesini istediği sanıklar arasında yer almıyor.

Duruşma, 16 Aralık 2010 tarihinde 196 sanıklı Balyoz davasının da aynı mahkeme salonunda görülecek olması nedeniyle 24 Ocak 2011 tarihine ertelendi. Balyoz davası için mahkeme salonu yaklaşık bir ay süreyleİstanbul10.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kullanılacak. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yürütülmekte olan 3 ayrı davadan Islak imzalı eylem planı davası 12 Ocak 2011 tarihinde, 2. Ergenekon davası ise 17 Ocak 2011 tarihinde görülmeye devam edilecek.







Vatan