Sene 2002. Dönemin Başbakanı Bülent Ecevit, aniden rahatsızlanır. Sırtında belirsiz bir ağrı başlar ve Ergenekon sanığı Mehmet Haberal'ın sahibi olduğu Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne gider. Zaten ne olduysa ondan sonra olur. Ecevit, kısa bir muayene beklerken, apar topar hastaneye yatırılır. İğnelerin, ilaçların, tahlillerin ardı arkası kesilmez.

ECEVİT'İ TASFİYE PLANI

Bu arada; sanki gizli bir el düğmeye basmış gibi; ülkenin gündemi de aniden değişir. Gazeteler, büyük büyük başlıklarla; Ecevit'in çok ağır hasta olduğunu yazmaya başlar.

Başbakan hastaneden çıkarılmayınca, devlet işleri de tıkanır. Doktorların yataktan kalmasına izin vermediği Ecevit, Bakanlar Kurulu'na bile katılamaz.

HASTANEDEN ÇIKINCA İYİLEŞTİ

Ecevit şüphelenip hastaneden çıkmaya karar verir. Yataktan kaldırılmayan Başbakan, iyileşmeye başlar. Birgün hastaneden kontrole çağırılır ve işin iç yüzü ortaya çıkar.

İşte o tasfiye projesi, Ergenekon davasına konu olmuştu. Davayı gören mahkeme heyeti ise, son celsede soruşturmanın daha da derinleştirilmesine karar verdi.

MAHKEME RAPORLARI İSTEDİ

Mahkeme; Başkent Üniversitesi'ne bir yazı yazdı ve merhum Ecevit'in tedavisi ile ilgili evrakları istedi. Üniversite; rapor, film, grafik ne varsa, bütün hastane evraklarını gönderecek. Uzmanlar tarafından yapılacak inceleme sonucu; Ecevit'e uygulanan gereksiz ya da sakıncalı tedaviler tespit edilecek.