Ergenekon Davası'nda tanık olarak dinlenen Semih Genç, davanın tutuklu sanıklarından Sedat Peker'in 1999 yılında bazı milletvekilleri ile Romanya'da görüştüğünü iddia etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen 68'i tutuklu 273 sanıklı Ergenekon Davası'nın 199. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin içinde bulunan küçük salonda yapılan duruşmada CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, gazeteci Tuncay Özkan, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, İbrahim Şahin, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Mehmet Perinçek'in de aralarında bulunduğu 49 tutuklu sanık hazır bulundu. Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Alparslan Arslan ve Sedat Peker'in de aralarında 19 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı.

TANIK SEMİH GENÇ DİNLENDİ

Mahkeme Başkanı Hüsnü Çalmuk, Semih Genç'in tanık olarak dinleneceğini belirtti. Mahkeme Başkanı Çalmuk, tanık Genç'in sanıkların kendisini görmesini istemediğini, mağdur olabileceğini ve güvenlik gerekçesiyle gizli tanık odasında ifade vermek istediğini söyledi. Talebi kabul edilen tanık Genç'in gizli tanık odasında ifade verdi.

TANIK GENÇ GİZLİ TANIK ODASINDA İFADE VERDİ

Sadece görüntüsü bozulan, orjinal sesi duruşma salonunda bulunan ekrana yansıtılan Genç'in tanıklık yemini yaptırıldı. Bir dönem DHKP-C'nin üst düzey sorumlularından olduğunu anlatan Semih Genç, "1998 ve 2002 yıllarında Romanya'da kaldım. O dönemde DHKP-C'nin üst düzey sorumlularındandım. 1999 yılında Sedat Peker Türkiye'de aranıyordu. Örgüt o dönemde bize Sedat Peker'in Romanya'da dolaştığını söyledi ve Peker'i takip etmemiz istedi. Peker'in o dönemde restorantı olan Cemil ile birlikte dolaştığı bilgisine ulaştık. Tanıdığım işadamı da bana Sedat Peker'in Anap Milletvekili Ülkü Güney ve bazı milletvekilleri ile görüştüklerini ve Mesut Yılmaz problemiyle ilgili konuştuklarını söyledi. Sedat Peker'in Türkiye'ye geri dönmesi konusunda ikna edilidiğini öğrendim. Bana bu bilgileri de Peker ve milletvekilleri ile yemek yiyen işadamı söyledi. Sedat Peker Türkiye'ye döndüğünde de onların işlerini halledecekmiş. Daha sonra Sedat Peker Türkiye'ye döndü. Kısa bir süre sonra da tahliye oldu" dedi. Tanık Genç, "Sedat Peker Türkiye'ye döndükten sonra Cemil denen şahıs PKK tarafından öldürülmek üzere çapraz ateşe tutuldu. Cemil ölmedi ancak sakat kaldı" dedi. Duruşma Semih Genç'in savcılık ve emniyette verdiği ifadelerinin okunması ile devam ediyor.

DSP LİDERİ TÜRKER TANIK OLARAK DİNLENECEK

Bu arada Mahkeme Heyeti, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Gazeteci Can Dündar, Mehmet Ali Özaltın, Mücahit Pehlivanlıoğlu ve Mustafa Balkan'ın tanık olarak dinlenilmesine karar verdi. Mahkeme Heyeti, tanıkların önümüzdeki günlerde duruşmalarda hazır edilmesini kararlaştırdı.



DHA