İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının 186'ncı duruşmasında tanık Engin Bağbars dinlendi.

Tanık Bağbars, 2004 yılında Bingöl'lü Aydın Mollaoğlu isimli bir avukat tarafından kendisinin bir kişi ile tanıştırıldığını belirterek, "Bu kişi benden uyuşturucu konusunda yardım istedi. Bir teneke keleş mermisi istediler. Avrupa Birliği'ne gireceğimizi söyleyip, AB'nin Romanları istemediğini, Roman'ların bir kısmını birbirine öldürtmemiz gerektiğini söyledi. Kabul etmedim. Sonra bir Albayı Kanas ile öldürmemi istedi. Ben yapmam dedim. Bunun üzerine Antalya'da arabama uyuşturucu koyup beni tutuklattılar." iddiasında bulundu.

Kardeşi Ayhan Bağbars'ın 2004 yılında Gökhan Başoğlu isimli kişiyle birlikte bir uyuşturucu konusuyla ilgili yanına geldiğini belirten Bağbars, "Ertuğrul Yılmaz'ın gönderdiği Hayalet isimli uyuşturucu hap satıyorlardı. Daha sonra beni Muzaffer Tekin ile tanıştırdılar." dedi. Bunun üzerine Başkan Şengün, "Dava sanıklarından Muzaffer Tekin ile uyuşturucunun ne alakası var?" diye sordu. Tanık Bağbars da, "Beni de kendi aralarına almak istiyorlardı. İstanbul Emniyet Müdürünü değiştireceklerini, 20 Subayı değiştireceklerini, önce Alanya ve İstanbul'u ele geçireceklerini, ardından da tüm Türkiye'yi alacaklarını söyledi. 'Darbe yapıp Tayyip'i öldüreceğiz' dedi. Bana silah gösterdi. hangisi istersen onu al dedi ama ben istemedim. Dışarı çıktığımızda Muzaffer Tekin'in beni beğendiğini söyledi. Gökhan, 'Komutan, (İki fotoğrafını getirsin de Kuvayı Milliye kimliği çıkaralım rahat hareket etsin.) dedi.' diye söyledi." ifadesini kullandı.

Bunun üzerine Başkan Şengün, Muzaffer Tekin ile özel görüşme yaptılar mı?" diye sorunca da Bağbars, "Görüşmediler. Zaten ben de Muzaffer Tekin ile görüşmedim. Bunun için de şüphelendim. Kendisinden uzaklaşmaya çalıştım. Gökhan, 'TÜSİAD toplantısında Murat Aksu'yu öldüreceksin ve İslami bir eylem süsü vereceksin.' dediler. Bu iş için keleş verdiler. O dönemde hap kullanıyordum. İçtiğimde canavarlaşıyordum. Bir kaza olmasın diye keleşi, yanımda bulunan çocuklara verip saklamalarını istedim. Ormanda Gökhan ile atış talimi yapıyorduk. Değişik değişik insanlar gelip benle görüşüyordu. Biri gidiyor biri geliyordu. Çürük müyüm sağlam mıyım diye bakıyorlarmış gibiydi. Sanki görücüye çıkmışım gibi. Orada Gökhan beni öldürmeye çalıştı ama elinden kaçtım." dedi.


Cihan