(DHA) -- İki tanık mahkemeye saat 11.00 sıralarında geldiği için duruşma rötarlı başladı. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, gecikmeli olarak duruşmaya gelen avukat Tarkan Toper'i tanık olarak ifadesinin alınması için kürsüye çağırdı.

Başkan Şengün, 24 Ağustos 2010 tarihindeki duruşmada ifadesinin alındığını ancak eksik konular olduğunu bunun için kendisini yeniden çağırdıklarını belirtti.

Başkan Şengün, "Alparslan Arslan'ın Ankara'ya geldikten sonra sizinle olan ilişkinizi anlatınız" dedi.

Toper, öğlen buluşmalarından akşama gittikleri yemeğe kadar olan süreci şöyle anlattı:

"Saldırıdan bir gün önce beni aradı. Ankara'da olduğunu ve görüşmek istediğini söyledi. Öğleye doğru Ankara Demirtepe'deki ofisime geldi. Yorgun görünüyordu. Yemek söylemek istedim ama ‘Midem rahatsız' diyerek kabul etmedi. Çay bile içmedi. Okuduğum ‘Da Vinci'nin şifresi' ve kıyamet alametleriyle ilgili kitaplara ilişkin 30 dakika kadar sohbet ettik. İşleri olduğunu söyledi.

Ben akşam işinin bitip bitmeyeceğini sordum. O da bana ‘İşim biterse ararım' diye yanıt vererek ofisimden ayrıldı. Akşam 7 gibi ofisten çıkınca kendisini aradım. İşi bittiyse yemeğe gidebileceğimizi söyledim. Bir kafede buluştuk. O da arabasıyla gelmişti. Ben arkadaşım Koray Yılmaz'a da söz vermiştim. Alparslan'ın arabasını bırakıp akşam 8 civarında Yıldız semtindeki Koray Yılmaz'ın ve yanındaki bayan arkadaşının bulunduğu bir restorana yemeğe gittik."

"Alparslan'ı yemeğe davet etseydim burada olmazdım"

Alparslan Arslan'ın restorana girdikten 3-5 dakika sonra kendisine "Ben gitmek istiyorum beni aldığın yere bırakır mısın?" dediğini belirten tanık Toper, "Sanırım ortamın içkili olduğunu görünce vazgeçti. Onu arabamla aldığım yere bıraktım. Sonra tekrar o restorana geri döndüm" dedi. Başkan Şengün'ün yemekte bulunan arkadaşı Koray Yılmaz'ı ve yanındaki kadın arkadaşını sorması üzerine, Toper, "Koray işadamı arkadaşım. Alparslan kendisini tanımaz. Yanındaki bayanın ismini dahi hatırlamıyorum. Koray'ın yanında çok kız arkadaşı gördüm ama onu ilk defa görüyordum. Ya öğrenci ya da bir avukattı" diye konuştu.

Başkan Şengün'ün "Öğlen yemeğe davet ettiğiniz insan midesi ağrıdığı için bunu kabul etmiyor. Siz 3-4 saat sonra akşam yemeğine çağırıyorsunuz" sorusuna tanık Toper, "Sizin bu sorunuz nedeniyle buradayım. Akşam Alparslan'ı arayıp yemeğe davet etmeseydim burada olmazdım" diye yanıt verdi.

Başkan Şengün'ün "Size Danıştay'la ilgili bir şey söyledi mi?" sorusuna ise Toper, "Hayır. Benim anlamadığım konu da bu. Böyle bir saldırıyı yapacaksa neden benimle görüştü. Ben bütün görüşmelerimi kendi telefonumdan aleni olarak yaptım. Gizli saklı hiçbir şeyim yok. Belki bana konuyla ilgili bir şey anlatacaktı ama bir şey söylemedi" diye yanıt verdi.