Bursa’da 2008 yılında yapılan bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri, Yüksel Dilsiz’i takibe aldı.

Kendisini ’JİTEM görevlisi’ ve ’Yüzbaşı’ olarak tanıtan Dilsiz, 14 yaşındaki bir erkek çocuğunun cep telefonuna "3 bin lira vereyim. Benimle birlikte ol" mesajı gönderince Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandı. Dilsiz’in, Yıldırım İlçesi’ndeki evinde yapılan aramada 17 yaşındaki üç erkek çocuğa tecavüz ederken çektiği video kasetler, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili dokümanlar, iki dizüstü bilgisayar, çok sayıda porno içerikli CD ve DVD, ses kaydedici ele geçirildi. Evde, Bursa’da 2000–2002 yılları arasında Jandarma Bölge Komutanı olarak görev yapan Ergenekon Davası’nın tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ile çekilmiş fotoğraflarına da el konuldu.

Mahkemeye sevk edilen Dilsiz, ’Erkek çocuğun cinsel istismarı" ve "6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’na Muhalefet" ile Ergenekon soruşturması kapsamında ’Yasa dışı örgüt üyesi olmak’ suçlarından sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı ve kısa bir süre sonra ise avukatının itirazı ile tahliye edildi.

Bursa’da geçen yıl aralık ayında 14 yaşındaki K.N. adlı çocuğun şikayeti üzerine Yüksel Dilsiz, Merkez Yıldırım İlçesi Yavuz Selim Mahallesi’ndeki evinde bir kez daha gözaltına alındı. K.N. isimli erkek çocuğunu cep telefonu ve kontör vererek kandırıp tecavüz eden ve olayı kimseye anlatmaması için tehdit ettiği öne sürülen Yüksel Dilsiz’in evindeki bilgisayara el konuldu.

Cumhuriyet Savcısı tarafından Yüksel Dilsiz’in, K.N. adlı çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıylai ilgili soruşturma tamamlandı. Sanık hakkında, "çocukların cinsel istismarı" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Halen cezaevinde bu suçlamadan tutuklu bulunan Dilsiz önümüzdeki günlerde 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.




Vatan