İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci Ergenekon davasının 116. duruşmasına, tutuklu sanıklardan eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Oğuz Bulut ve Mustafa Dönmez katılmadı. Bu davanın tutuksuz sanığı olan ancak Oda TV soruşturması kapsamında tutuklanan Yalçın Küçük de duruşmaya gelmedi. Özel Harekat Dairesi Başkan vekili İbrahim Şahin ile gazeteciler Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay'ın da aralarında bulunduğu 19 tutuklu sanık ile tutuksuz sanıklardan İlyas Çınar, Hayri Bildik ve Muhterem Bağcı ise duruşmada hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'ün mazeretli olması nedeniyle yerine üye hakimlerden Hasan Hüseyin Özese duruşmaya başkanlık etti. Kimlik yoklamasının ardından Başkan Özese, 8 Nisan 2011 tarihli duruşmada çapraz sorgusu yarıda kesilen sanık Fatma Cengiz'i tekrar sanık kürsüsüne çağırdı. Savunmasında sadece 2 saat konuştuğunu belirten Cengiz, "Telefon tapeleri ile ilgili açıklama yapmadığım söylendi. Eğer müsaade ederseniz tapelerle ilgili bazı açıklamalarda bulunmak istiyorum." dedi.

Dava konusu kendisiyle alakalı ilk telefon tapesinin 01 Mart 2008 olduğunu söyleyen Cengiz, "O gün iki görüşmem görülüyor. İlki Davut kod adlı MİT'çinin zoruyla yaptığım görüşmedir. Diğeri ise yapmayı planladığım bir TV programı nedeniyle yaptığım görüşmedir." dedi.

Sanık Cengiz, bir ara telefonunun kilitlendiğini, puk numarasını bilmediği için açamadığını ve telefonu açılması için Ankara'ya servise gönderdiğini ifade etti. Telefonun tamir edilip geri gönderilmesinden sonra bazı tuhaflıklar yaşadığını söyleyen Cengiz, "Telefonu akşam saat 22.00'de kapatıp yatardım ama sabah kalktığımda telefonu açık bulurdum. Hatta kardeşim ile bu konuda çok tartıştım. 'Benim telefonumu neden açıyorsun' diye bağırdım ama bana telefonu kendisinin açmadığını söyledi. Ayrıca tamir sonrası telefonum kendi kendine mesajlar atıyor ve bunu da düşen kontörlerden biliyordum." ifadelerini kullandı.


Cihan