CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların görevlerini kötüye kullandığını söyledi.

Kart, Silivri soruşturması sürecinde yaşanan en büyük şikayetin, "gizliliğin ihlal edildiği" olduğunu ve bu yönde de bini aşkın başvuruya rastlandığını belirtti. Bu ihlal soruşturmasında cumhuriyet savcılarının denetim görevlerini yerine getirmediğini kaydederek, "Soruşturmanın gizliliğine zemin hazırladıkları iddiaları var ki bu da suç duyurularında ifade edildi" diyen, Ergenekon soruşturması kapsamında "olağanüstü hukuk ihlallerinin yaşandığını" öne süren Kart, soruşturmanın gizliliğinin sürekli ihlal edildiğini, Adalet Bakanlığının da konuya ilişkin "gizliliğin ihlali ve soruşturma mercilerini etkileyecek şekilde bilgi sızdırmak" iddiasıyla 4 bine yakın şikayet olduğu bilgisini verdiğini hatırlattı. Kart şöyle dedi:

"Bu şikayetlerden şunu anlıyoruz; o soruşturmanın gizliliğine engel olan savcılar üzerlerine düşün görevlerini yapmıyorlar. İlgili savcıların görevlerini doğru tarafsız olarak yapmadıkları hatır ya da siyasi ilişkilerle bir takım soruşturma süreçlerini yönlendirdikleri, baskı altında oldukları gerekçesiyle Adalet Bakanlığı'na başvurmuştuk. Adalet Bakanlığı süreci hep, savsaklayan bir tavır içinde bulundu. Adalet Bakanlığı 'soruşturmanın gizliliği ihlal ediliyor' dedi, ama nasıl ihlal edildiğini de anlamadıklarını belirttiler. Adalet Bakanlığı gerçeklerin araştırılmasını istemiyor. Adalet Bakanlığı bu başvurumuzu ret edince biz de Anakara 4. İrade Mahkemesi'ne başvurduk. Ancak Ankara İdare mahkemesi 2'ye bir oyla talebimizi reddetti."

Mahkemenin Adalet Bakanlığı'nın savunması yönünde davayı reddettiğini öne süren Kart, bu olaylarda Adalet Bakanlığı'nın gerçeklerin ortaya çıkmasını istemediğini ve aslında Adalet Bakanlığı'nın olayın bizzat tarafı olduğunu suçlamasını getirdi.



Anka