Habertürk'den Yasemin Güneri'nin haberine göre; Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhurşyet Savcıları Zekeriya Öz, Nihat Taşkın ve Mehmet Ali Pekgüzel, İstanbul 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin verdiği 'kınama' kararını temyiz etti. Mahkeme, 1. Ergenekon iddianamesinde Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk hakkında yapılan bazı nitelemeler ve 3. kişilerle yaptığı telefon görüşmeleri nedeniyle savcıların kınanmasına karar vermişti. Yapılan temyiz başvurusunun ardından son sözü Yargıtay söyleyecek.

1. Ergenekon iddianamesinde 'sanık' olarak yargılanan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk, Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz, Nihat Taşkın ve Mehmet Ali Pekgüzel hakkında kişilik haklarına saldırıda bulundukları iddiasıyla dava açtı.

İstanbul 5. Asliye Hukuk Mahkemesi de soruşturmayı yürüten savcıların sanık olarak yargılanan İlhan Selçuk'un 3. kişilerle yaptığı telefon görüşmelerinin iddianamede yazılmasının Borçlar Kanunu'na aykırı olduğuna hükmetti. Mahkeme, savcıların özel hayatın gizliliğine tecavüz ettiklerini belirterek 'kınanmasına' karar verdi.

Bu kararla, ilk kez soruşturma yürüten Cumhuriyet savcılar kınanmış oldu. Çok tartışılan bu karar Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcıları tarafından temyiz edildi.

Temyiz başvurusunu Yargıtay 4. Hukuk Dairesi karara bağlayacak. Karar, Yargıtay tarafından onanırsa emsal kabul edilecek. Bu kararla, savcıların yazdıkları iddianameler nedeniyle kınanmalarının önü açılmış olacak.