Habertürk'den Yasemin Güneri'nin haberine göre; Ergenekon davasını soruşturan Savcı Zekeriya Öz'ün Hakim Köksal Şengün'ü Adalet Nakanlığı'na şikayet etmesi süreci, Seyfi Oktay hakkındaki gözaltı kararıyla başladı.

Ergenekon soruşturması çerçevesinde ilk kez bir Adalet Bakanı hakkında gözaltı kararı alındı. Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ve Avukat Tülay Bekar'ın, "Yargı görevini yapanları etkilemeye çalışmak, Ergenekon üyesi olmak" suçlarını işlediklerini iddia etti.

Oktay, gözaltına alındı ancak eski adalet bakanları hakkındaki soruşturma yetkisinin başsavcı vekilinde olduğu belirtilerek, Savcı Öz'e dosyadan el çektirildi.

Ancak Öz, soruşturmayı yürüttüğü sırada, eski Bakan Oktay ve Avukat Tülay Bekar hakkındaki teknik takip kararıyla, iki zanlının Ergenekon davası Hakimi Köksal Şengün ile yaptıkları telefon görüşmelerini tespit ettirmişti.

Yemekli toplantılarda biraraya geldikleri fotoğraf kareleriyle bu bilgiler dosyaya girdi.

Bakan Oktay ile ilgili soruşturmadan el çektirilen Savcı Öz, Hakim Köksal Şengün hakkında elde ettiği telefon görüşmelerini ve fotoğrafları bir dosya halinde önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na, ardından da 11 Haziran'da Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderdi. Dosyadaki bilgilerin adli ve idari soruşturma konusu olabileceğini belirtti.

Eğer Adalet Bakanlığı 'soruşturma' izni verirse, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün hakkında dava açılması gündeme gelebilecek. Bu durumda Ergenekon davası hakimi, Ergenekon davasından yargılanabilecek.

Öte yandan Mahkeme Başkanı Şengün'ün de Savcı Öz hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlandığı öğrenildi.