İSTANBUL - Ergenekon soruşturmasında, 22 Ocak 2009 tarihinde yapılan operasyonda, Özbek dahil 26 kişi gözaltına alınmıştı. Özbek, yedi askeri personel ve 10 polisle birlikte tutuklanmıştı. Avrasya Televizyonu’nun da sahibi olan Özbek’in Ergenekon örgütünün finansörü olduğu iddiası ortaya atılmıştı. Özbek’in Kıbrıs’ta da milyonlarca dolarlık arazileri bulunduğu öne sürülmüştü. Özbek, 25 Ocak 2009 tarihinden beri ‘terör örgütüne üye olmak’ suçuyla Silivri Cezaevi’nde bulunuyordu.

Ayrıca, davanın tutuksuz sanığı emekli Albay Arif Doğan’ın tedavi gördüğü hastaneden mahkeme gelen yazıya göre, Doğan’ın oksijen tüpüne bağlı şekilde ve bir kardiyoloji uzmanı nezaretinde ifadesinin alınabileceği belirtildi. Bu arada Anayasa Mahkemesi, Ak Parti’nin kapatılmasına ilişkin dava dosyasının bir örneğini mahkemeye gönderdi. Tedavisi devam eden tutuklu sanıklardan Fatih Hilmioğlu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı yazılarak, duruşma günü mahkemede hazır bulundurulması istendi.

Diğer tutuklu 30 sanığın, tutukluluk halinin devamına karar veren Mahkeme Heyeti, duruşmayı 1 Kasım Pazartesi gününe erteledi. (Radikal, dha)