İstanbul- İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada sanık ve avukatların taleplerine ilişkin alınan ara kararlar, yaklaşık 5 saatlik aranın ardından, hakim Hasan Hüseyin Özese tarafından açıklandı.

Buna göre, tutuklu sanık Mustafa Dönmez'in talebi doğrultusunda, dilekçesinde belirttiği kroki ve suikast planının bulunduğu emanet eşyasının istenmesine, geldiğinde Adli Tıp Kurumu Başkanlığına gönderilerek, belgeler üzerinde parmak izi ve avuç içi izi olup olmadığının bu kurumdan sorulmasına karar verildi.

Sanık Fahri Süslü'nün talebi üzerine, iddianamede yer alan Ali Balkız, Kazım Genç, Minas Durmazgüler ve Mesrob Mutafyan'a yönelik olduğu iddia edilen suikast planlarından ilk olarak ne zaman haber alındığının, hangi tedbirlerin uygulandığının Beşiktaş'taki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan sorulmasını kararlaştıran mahkeme heyeti, dosya sanıklarına ait emanette bulunan bilgisayarların sayısının tespiti ile inceleme yapılan bilgisayarların hard disklerinin çıkarılmasına, çıkarılan hard disklerin ayrı emanete aldırılarak, bilgisayarların da ilgili sanıklara iadesine karar verdi.

Mahkeme heyeti, sanıklara ait fotoğraf makinesi şeklindeki dijital aygıtların emanet eşyaları içerisinden seçilmesine, varsa hafıza kartları çıkarıldıktan sonra sanıklara iadesine hükmederek, sanık Mustafa Levent Göktaş hakkındaki koruma kararının da dosyaya konulmasını kararlaştırdı.

Tahliye olan sanıklar Hüseyin Keskin ve Cihan Arık hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasını kararlaştıran mahkeme heyeti, diğer 38 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 3 Mayıs Pazartesi günü saat 09.00'a erteledi.

AA