ntvmsnbc

İSTANBUL - İstanbul Cumhuriyet Savcısı Kasım İlimoğlu tarafından düzenlenen Ergenekon iddianamesinde, Emrah Gönenci ile bir dönem Sivas Ülkü Ocakları Dergi Temsilciliğini yapan Bekir Çelik'in, ikinci ''Ergenekon'' davasının sanıklarından eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin, Oğuz Bulut ve Ersin Gönenci ile bağlantıları olduğu belirtiliyor.

İddianamede, Ersin Gönenci'nin İbrahim Şahin'in yönlendirmesi ile Sivas bölgesindeki Ermeni asıllı vatandaşların ruhani lideri konumunda bulunan mağdur Minas Durmazgüler'e yönelik suikast hazırlığında kardeşi Emrah Gönenci'yi kullandığı, Gönenci'nin de bu bağlamda adres araştırması yaptığı ifade ediliyor.

Bekir Çelik'in ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' ve ''ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın almak, taşımak veya bulundurmak'' suçlarından 8,5 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen iddianamede, Emrah Gönenci'nin ise ''örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek'' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapse mahkum edilmesi talep ediliyor.

Tutuksuz bulunan Çelik ve Gönenci, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda yargılanacaklar.