Levent ALBAYRAK/İSTANBUL

Kumburgaz'da dün saat 16.30'da gözaltına alınan Erhan Tuncel, Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilmişti. Aranan Şahıslar Büro Amirliğinde işlemleri yapılan Erhan Tuncel geceyi tek başına konduğu bir nezarette geçirdi. Gece boyunca oldukça sakin olduğu belirtilen Erhan Tuncel'in sabaha kadar uyuduğu öğrenildi. Öte yandan Erhan Tuncel'in tutulduğu nezaretin önünde iki ekibin güvenlik gerekçesiyle görevlendirilerek nöbet tuttuğu, Erhan Tuncel'in yakalandığı sırada üzerinden cüzdan, bir çakmak ve bir anahtar çıktığı belirtildi.

BEN HİÇBİR ŞEKİLDE KAÇMADIM

Poliste işlemlerinin tamamlanmasının ardından Erhan Tuncel geniş güvenlik önlemleri alınarak adliyeye gönderildi. Oldukça sakin görülen Erhan Tuncel basın mensuplarının sorularına karşılık "Ben hiçbir şekilde kaçmadım" dedi.

KENDİ TUTTUĞU EVDE YAKALANDI

Tuncel'in, Kumburgaz'da kendi tutmuş olduğu evde, yapılan teknik takip sonucunda yakalandığı öğrenildi. Asayiş şube infaz büro amirliği ekipleri Erhan Tuncel'i bu evden aldı.

BAĞLANTILARIMI AÇIKLARIM DEMİŞTİ

Tuncel, dün Star gazetesinde çıkan röportajda "Savunmam bitince teslim olacağım. İrtibatta olduğum isimleri açıklayacağım. Dink cinayetinde jandarmanın rolü büyük” demişti.

MENDERES'İN İDAM EDİLDİĞİ GÜN TUTUKLANDIK

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararının ardından Kumburgaz’da yakalanan Dink davası sanıklarından Erhan Tuncel, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi.

Yoğun güvenlik önlemleri altında elleri kelepçeli olarak emniyete getirilen Tuncel, “Adnan Menderes’in idam edildiği gün tutuklandık. Bu bizim için şereftir.” dedi. Tuncel, basın mensuplarının sorularını ise cevapsız bıraktı.

24 SAATLİK PUSU

Erhan Tuncel’in dün gelen bir ihbar üzerine 24 saatlik pusu sonucunda yakalandığı belirtildi. Erhan Tuncel’in bölgede saklandığı ihbarı üzerine çevrede pusu kuran dedektiflerin üzerindeki eşofmanla spor yapmaya çıkan Erhan Tuncel’i yolda yürürken tanıyarak gözaltına aldığı öğrenildi. Yetkililer savcılıktan talimat gelmesi halinde Erhan Tuncel’in saklandığı evin bulunarak arama yapılabileceğini söylediler.

Asayiş Şube Müdürlüğüne gelen bir bilgi üzerine harekete geçen Aranan Şahıslar Büro Amirliğine bağlı ekipler, Kumburgaz’da 24 saattir pusu kurdu. Erhan Tuncel’in saklandığı evi tespit etmek için yapılan çalışmalarda, yüzlerce kişiyle konuşularak bilgi alındığı belirtildi. Bu akşam saatlerinde bölgede pusu kuran dedektifler, üzerindeki eşofmanla yürüyüş yapan bir kişiyi takibe aldı. Erhan Tuncel’e çok benzeyen kişi, saat 16.30 sıralarında Celaliye mahallesi, 18 Mart caddesi üzerinde çevrildi. Erhan Tuncel’in kendisini yakalayan polislere direnmediği belirtildi.