AA

Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Zeki Dağlı, Arif Çevik ve Mustafa Mutlu getirildi. Tutuksuz yargılanan Şükrü Çılgınoğlu'nun da katıldığı duruşmaya, tutuksuz sanıklar Bayram Özer ve Mehmet Erdem ise katılmadı.

Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ayhan, olayda Şükrü, Bakiye ve Meryem Seyhan'ın öldürüldüğünü, ayrıca “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “konut dokunulmazlığını ihlal”, “cinsel saldırı” ve “nitelikli yağma” suçlarının işlendiğini bildirdi.

İddianamede, suçların ve faillerinin, Zeki Dağlı'nın beyanlarına dayanılarak tespit edildiğini belirten Ayhan, “Yapılan yargılama neticesi bizce olaya dayanak yapılabilecek somut delil olarak ekspertiz raporları, Adli Tıp Kurumu DNA karşılaştırma raporları, otopsi raporları esas alınmıştır. Sanık Zeki Dağlı'nın birden fazla verdiği ifadelerde ve cezaevinden gönderdiği mektuptaki ifadeleri çelişki içermektedir. Zeki Dağlı'nın ifadeleri her türlü şüpheden uzak delil olarak kabul edilme niteliğini haiz değildir” dedi.

Ayhan, öldürülen Bakiye Seyhan ve Meryem Seyhan'ın üzerinden alınan DNA örneklerinin, sanıklardan alınan DNA örnekleri ile yapılan karşılaştırmasında, sadece Zeki Dağlı'nın DNA örneğine rastlandığını anlatarak, tutuklu sanık Mustafa Mutlu ve Arif Çevik'in böyle bir
eylemde bulunmuş olsa dahi DNA örneklerine rastlanmamasının iki sanık lehine şüphe içerdiğini kaydetti.

Şükrü Seyhan'ın öldürüldüğü ve gömüldüğü inşaatta yapılan incelemede, sanıklara ait herhangi bir ize rastlanmadığını ifade eden Ayhan, tutuksuz sanık Şükrü Çılgınoğlu'nun suçu işlemiş olması halinde bu derece saflıkla 45 gün cesedi kendi inşaatında saklı tutmasının akla uygun olmadığını dile getirdi.

Ayhan, sanık Çılgınoğlu'nun, cesedin kokması üzerine polise haber verdiğini de hatırlatarak, sanık Zeki Dağlı'nın ifadelerinin dışında Çılgınoğlu'nun suçlarla bir ilgisinin somut delillerle tespit edilemediğini belirtti.

Tutuksuz sanıklar Şükrü Çılgınoğlu, Bayram Özer ve Mehmet Erdem'in beraatlarına karar verilmesini talep eden Ayhan, ayrıca tutuklu sanıklar Mustafa Mutlu ve Arif Çevik'in de olaya ilişkin haklarında şüpheden uzak somut delil elde edilemediği için beraatlarının kararlaştırılmasını istedi.

Savcı Ayhan, tutuklu sanık Zeki Dağlı'nın ise “kasten öldürme”, “nitelikli öldürme”, “nitelikli yağma”, “cinsel saldırı”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “konut dokunulmazlığının ihlali” suçlarını işlediğini dile getirerek, Dağlı'nın öldürme ve cinsel saldırı suçlarından 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 1 kez müebbet hapis, ayrıca 15 ila 32 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.
Tutuklu sanıkların bu hallerinin devamını kararlaştıran mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 2 Mart 2007 tarihinde Bakiye Seyhan ile kızı Meryem Seyhan'ın Esenler'deki evlerinde öldürülmüş, Şükrü Seyhan'ın cesedinin de 11 Nisan 2007 tarihinde Şükrü Çılgınoğlu'na ait inşaatta çürümüş olarak bulunduğu anlatılıyor.

Zeki Dağlı'nın, Şükrü Seyhan ile arkadaş olduğu belirtilen iddianamede, Şükrü Çılgınoğlu'nun, Seyhan'ın büyük kızının para karşılığı erkeklerle birlikte olduğunu ileri sürerek, Dağlı'dan bu durumu araştırmasını istediği, Şükrü Seyhan, Zeki Dağlı, Arif Çevik ve Mustafa Mutlu'nun alkol alırken bu konunun açılması üzerine tartıştıkları ve sanıkların Seyhan'ı bıçaklayarak öldürdükleri, aynı sanıkların daha sonra Seyhan'ın evine giderek kızına tecavüz ettikleri, eşini ve kızını öldürdükleri, ayrıca altınlarını gasp ettikleri öne sürülüyor.