Siirt'te yaşayan 25 yaşındaki Esin Güneş, şiddet gördüğü güvenlik görevlisi eşi Güven Güneş'e boşanma davası açtı. 

Güven Güneş, barışmak için ikna etmeye çalıştığı eşini "kale" olarak bilinen mesire yerine götürdü. Piknikten sonra eve dönmeyen genç öğretmenin cesedi uçurumun altında bulundu.

Güven Güneş, eşinin ayağının takıldığını ve düştüğünü söyleyince olay kayıtlara kaza olarak geçti ve dosya kapandı. Genç kadının ailesinin itirazı ile Güven Güneş ve taksici arkadaşı beşir üzüm hakkında “kasten öldürmek” suçundan dava açıldı.

ODTÜ'lü öğretim üyelerinin fizik kurallarına göre hazırladığı raporda Esin Güneş'in düşmediği uçurumdan atıldığı yönünde görüş bildirildi. Yerel mahkeme Güven Güneş için ağırlaştırılmış müebbet hapis, taksici arkadaşı içinse beraat kararı verdi. Ancak Güneş’in duruşmadaki "iyi hali" gerekçe gösterilerek cezası müebbete çevrildi.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi sanık ve mağdur tarafın karşılıklı temyiz ettiği kararı onadı. Sanığın "iyi hal" indirimi alması ve Esin Güneş’i eşi ile birlikte uçurumun kenarına götüren taksiciye beraat verilmesi kabul edildi.

Bilirkişi raporunu da onaylayan Yargıtay, benzer suçlarda üniversitelerin hazırladığı raporların kanıt sayılmasının önünü açtı.