Soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının dün gece geç saatlerde gönderdiği talimat doğrultusunda Ankara Terörle Mücadele Şube müdürlüğü ekipleri, sabah erken saatlerde 12 adreste arama başlattı.

Bu çerçevede, eski Adalet Bakanı Oktay'ın Keçiören 19 Mayıs Caddesi'ndeki evinde de arama yapıldı. Arama sonrasında eski Bakan Oktay, gözaltına alındı. Bu arada evinde ve bürosunda arama yapılan avukat Tülay Bekar'ın da gözaltına alındığı bildirildi.

KAMER GENÇ, OKTAY'I ZİYARET ETTİ

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ''Ergenekon''soruşturması kapsamında evinde arama yapılan eski Adalet Bakanlarından Seyfi Oktay'ı ziyaret etti.

Kamer Genç, Oktay'ın Keçiören 19 Mayıs Caddesindeki evine gelişinde, Seyfi Oktay'ın dışarıda bekleyen yakınları tarafından alkışlarla karşılandı.

Genç, yaklaşık 10 dakika kaldığı evden ayrılırken yaptığı açıklamada Oktay'la görüşüp geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyledi. Genç, ''Kendisiyle görüştüm. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Sayın Bakanımızla ilgili bir arama kararı, bir de yakalama kararı varmış. Herhalde İstanbul'a götürecekler. Tabii ki İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Ergenekon'la ilgili, yardım ve yataklıkla ilgili bir iddia var. Herhalde itiraz edilecek'' diye konuştu.

Genç, gazetecilerin Oktay'ın durumu nasıl değerlendirdiğine ilişkin soruları üzerine ise herhangi bir şey söylemediğini kaydetti.

Bu arada Kamer Genç, bir gazetecinin CHP'ye katılıp katılmayacağı sorusunu da yanıtlayarak, ''Evet katılacağım'' dedi.

Oktay'ın yakınları evinin önünde toplanmaya devam ederken bina girişine Türk Bayrağı asıldı. Bazı komşularının da evlerinin pencerelerine Türk Bayrakları astığı görüldü.

Genç, Oktay'ın evinin yakınındaki Malatyalılara ait derneğe de giderek, dernekte bulunanlarla çay içti.

İP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI, BELEK'TEKİ YAZLIĞINDA GÖZALTINA ALINDI

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı avukat Mehmet Cengiz, Ergenekon soruşturması kapsamında Antalya'da gözaltına alındı. Belek'teki yazlığında tatil yaparken gözaltına alınan Cengiz, sağlık kontrolden geçirildikten sonra Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Cengiz'in İstanbul'a götürülmesi bekleniyor.


aa