İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı'nca FETÖ/PDY yapılanması içinde bulunan asker ve askerlerden sorumlu oldukları belirtilen abilere yönelik 144 kişi hakkında yakalama kararı çıkartılan operasyonda gözaltına alınan önemli isimlerden birinin eski Hakim Fatih Y. olduğu ortaya çıktı.

Y.'in daha önce HSYK tarafından ihraç listesine konulduğu, ardından listeden çıkarıldığı iddia edildi. Y. listeden çıkarılınca istifa edip avukatlığa başladı. Mahrem imamlar dosyasında itirafçı olan Deniz Teğmen C.A.'nın verdiği bilgiler doğrultusunda örgütte 'abi' konumunda olduğu tespit edilen Y., İstanbul polisi tarafından gözaltına alındı.
 
ASKERLERE VE ABİLERİNE GÖZALTI
 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY yapılanması içinde bulunan askerler ve askerlerden sorumlu abi oldukları belirtilen 144 kişi hakkında yakalama kararı çıkartılan dosyanın detayları belli oldu. İstanbul'daki 'mahrem imam' yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonlarda İstanbul polisi şimdiye kadar 884 kişiyi gözaltına almıştı. Şüphelilerden itirafçı olanların ifadeleri doğrultusunda da aralarında öğretmen, savcı, öğretim görevlisi, emniyet mensubu, avukat, asker ve profesörlerinde olduğu 144 kişi hakkında gözaltı kararıyla yeni bir operasyon başlatıldı.
 
Mahrem imamlar dosyasında itirafçı olan şüphelilerden biri Deniz Teğmen C.A., 15 Temmuz darbe girişiminin ardından gözaltına alınmıştı. Ancak adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. İstanbul'daki mahrem imamlar dosyası kapsamında yeniden gözaltına alınan C.A. bu defa etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirterek itirafçı oldu. Örgüte ilişkin evlerin kritik isimlerini deşifre eden C.A., eski hakim Fatih Y.'in örgüt evlerinin abisi olduğunu anlattı.
 
ESKİ HAKİM GÖZALTINDA
 
Fatih Y.'in HSYK tarafından önce ihraç listesine konulduğu, ardından listeden çıkarıldığı ve sonrasında hemen istifa ederek avukatlığa başladığı iddia edildi. Örgüt içerisinde 'abi' konumunda olduğu ileri sürülen Y., bu sabah İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgülü Suçlar Bürosu'nun başlattığı operasyon kapsamında gözaltına alındı. Fatih Y.'in örgütün Kartal'daki hakim savcıların sınava hazırlandığı hücre evinin sorumlusu olduğu iddia edildi.