2006 yılında Mersin'de, ''terör örgütü adına eylem ve faaliyette bulunmak'' iddiasıyla yargılandığı Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2008 yılında 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve cezası Yargıtay 9. Dairesi tarafından onanan Mersin Barosu avukatlarından Ali Bozan, teslim olmak üzere Adana Adliyesi'ne geldi.

Mersin ve Adana boralarına kayıtlı bir grup avukatla İnfaz Savcılığı'na teslim olan eski Mersin DTP İl Başkanı Bozan, burada tutuklandıktan sonra güvenlik görevlilerince cezaevine götürüldü. Bozan, cezaevine götürülmeden önce yaptığı açıklamada, kendi isteğiyle gelerek teslim olduğunu söyledi.

Kendisinin iddia edildiği gibi 2006 yılında Şevket Sümer ve Güneş mahallelerinde, Diyarbakır'da meydana gelen olayları protesto etmek amacıyla toplanan grupla hareket etmediğini belirterek, şöyle konuştu: ''Göstericilerle birlikte hareket etmedim ve suç işlemedim. Aksine iddia edilen tarihte grupları gerginlik çıkmasın diye sakinleştirmeye çalıştım. Oraya da kolluk kuvvetlerinin isteği üzerine gittim ve grupları yatıştırıcı konuşma yaptım. İsnat edilen suçla yargılandım ve caza aldım. İsteseydim yurt dışına kaçma olanağım da vardı ama kaçmadım. Ben ceza alan kişilerin yurt dışına kaçmasına karşı olduğum için geldim ve teslim oldum.''

Bozan, bu davayla ilgili olarak çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandığını ve yargılamanın yapıldığı 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını belirtti.
 


AA