Ankara'daki Gezi Parkı olaylarında Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin polis memuru Ahmet Şahbaz'ın "meşru savunmada sınırın aşılması suretiyle adam öldürme" suçundan yargılandığı davanın üçüncü celsesi başladı.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Şanlıurfa'da bulunan sanık Şahbaz sesli ve görüntülü sistemle bağlanıyor. 

Duruşmaya Sarısülük ailesi ve avukatları ile Şahbaz'ın avukatları katıldı. Avukatların bir kısmı, mahkemenin izniyle sanık sandalyesinde oturdu.

Duruşmayı CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve HDP Genel Başkan Yardımcısı Ertuğrul Kürkçü'nün de arasında bulunduğu çok sayıda kişi takip ediyor. 

Duruşmada ilk olarak sanık Şahbaz'ın kimlik tespiti yapıldı.

Ankara Adliyesi'nde görülen duruşma için adliye önünde çok sayıda kişi toplandı. Polis daha önceki duruşmalarda çıkan olaylar nedeniyle çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. CHP Milletvekili Hüseyin Aygün de duruşmayı izlemek üzere Adliye’ye geldi.

Ethem Sarısülük'ün ölümüne neden olan sanık polisin telekonferans yöntemiyle ifade vermesi bekleniyor. Sarısülük davasına destek için gelen bazı sivil toplum kuruluşları, polisin gösterdiği alanda bir araya geldi. Ethem Sarısülük’ün resminin bulunduğu pankartı açan grup üyeleri, ‘Ethem Sarısülük ölümsüzdür’ sloganları attı.