Etimesgut davası, Sincan Yenikent F Tipi Cezaevi Kampüsü'nde görülmeye başlandı. 98 sanığın yer aldığı davaya sanıkların 96'sı ve 100'ü aşkın avukat katıldı. Saat 09.30'da başlayan kimlik tespitinin sanık sayısının çok olması nedeniyle akşam 18.00'a kadar sürmesi bekleniyor.
2005-2009 yılları arasında yapıldığı iddia edilen değişik yolsuzluk olayları sonrası başlatılan Etimesgut Belediyesi davasında çoğu tutuklu 98 sanığın bulunması nedeniyle, davanın Sincan Ağır Ceza Mahkemesi salonunda görülmesinin imkansızlığı karşısında duruşma için cezaevi belirlendi.
Dava dosyasında 13 şikayetçi kişi, iki ihbarcı kurum ve çoğu tutuklu olmak üzere 98 sanık bulunuyor. Sanıklar arasında, halen tutuklu bulunan Etimesgut eski Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, eski Belediye Başkan Yardımcıları Osman Başbozkurt, Zafer Altınkaynak, İhsan Ağcan, Nurettin Karabal ve Mustafa Yılmaz, Etimesgut'taki Orhan Tan Huzurevi'nin eski Müdürü Ali Kaya, eski Zabıta Müdürü Mustafa Güven ile çoğunluğunu belediye yetkilileri ve firma sahiplerinin oluşturduğu kişiler yer alıyor.

-DURUŞMA 1 SAAT GECİKMELİ OLARAK BAŞLADI-

Sincan Yenikent F Tipi Cezaevi Kampüsü'nde saat 08.30'da başlaması gereken dava 1 saat gecikmeli olarak saat 09.30'da başladı. Duruşmaya 98 sanığın 96'sı geldi. Sanıkların yanı sıra 100'ü aşkın avukatında katıldığı duruşmada yoğunluk nedeniyle, hüviyet tespiti tamamlanamadı. Sanıkların hüviyet tespiti yapılması işlemlerinin bu akşam 18.00'a kadar sürmesi bekleniyor. Yetkililer bugün yargılamaya geçilmesinin zor olduğunu belirterek, bu hafta boyunca yargılama işleminin devam edeceğini ifade etti.(ANKA)
(BRŞ/ÖMR)