Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Hüseyin Görüşen, 12 Eylül darbesi soruşturması kapsamında ifadesi istenen 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in avukatının, Evren'in sağlık sorunları nedeniyle savcılığa gelemeyeceği yönündeki sözlü talebini reddederek, sağlık raporu ile birlikte yazılı bildirmesini istedi.

12 Eylül soruşturması kapsamında ifadesine başvurulması istenen Kenan Evren'in avukatı, sağlık sorunları nedeniyle Evren'in tedavi gördüğü hastanede ifadesinin alınması isteminde bulundu. Buna karşılık, soruşturmayı sürdüren Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Hüseyin Görüşen, sözlü talebi reddederek, Evren'in avukatından sağlık raporu ile birlikte yazılı talep ile sunmasını istedi.

-"İFADEYE GELMEYEN ŞÜPHELİLER İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAK"-

Başsavcıvekili Görüşen'in, Evren'in ifadeye neden gelmediği hususunda resmi beyanda bulunulmaması halinde, gerekli yasal işlemlerin başlatılacağı konusunda uyarıda bulunduğu öğrenildi.

Şüpheli sıfatıyla ifade vermesi beklenen Milli Güvenlik Komitesi üyesi emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'dan ise telefonla çağrılmasından sonra herhangi bir yazılı ya da sözlü beyanın savcılığa ulaşmadığı kaydedildi. Bu arada Savcı Görüşen'in, Şahinkaya ile Evren'in ifadeye gelmemesi ya da resmi bir mazerette bulunmaması durumunda yasal işlem başlatacağı uyarısında bulunduğu belirtildi.(ANKA)