Selçuk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencisi İsmail Sezer, tecavüz sahnelerini içeren "Fatmagül'ün suçu ne ?" dizisini yayınlayan Kanal D ile "Kılıç Günü" adlı filmde eşcinsel yatak görüntülerini ekrana getiren atv, yönetmenleri ve RTÜK aleyhine suç duyurusunda bulundu.

Sezer, şikayet dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Kadirli Cumhuriyet Savcılığı'na verdi. Televizyonlarında Anayasa'nın ilgili hükümleri dairesinde hareket etmekle yükümlü bulunduğunu hatırlatan İsmail Sezer, Anayasa'nın değişikliğe uğrayan 26. Maddesi'nde radyo ve televizyon gibi iletişim araçlarının "kamu düzeninin sağlanması amacıyla sınırlandırılabileceği" hükmüne yer verildiğini kaydetti.

RTÜK Kanunu'nun da "Programlar bütün unsurlarıyla insan haklarına saygılı olmalıdır." denildiğini hatırlatan Sezer, yine Anayasa'ya göre devletin ailenin korunması için her türlü tedbiri almakla yükümlü olduğunu belirtti.

Kanal D'de yayınlanan "Fatmagülün suçu ne?" adlı dizide insan onurunun rencide edildiğini ifade eden Sezer, en izlenebilir bir saatte tecavüz sahnelerinin Türk milletine gösterildiğini söyledi.

Sezer, bu görüntülerle Anayasa hükümlerinin hiçe sayıldığını savundu. Atv'de yayınlanan "Kılıç Günü" adlı dizideki eşcinsel yatak karelerinin de Türk milletinin aile yapısına uymadığını açıklayan İsmail Sezer, savcılığın dizinin yönetmeni Osman Sınav ile TV sorumluları hakkında gerekenin yapmasını istedi.

RTÜK Başkanı Davut Dursun hakkında da "görevi kötüye kullanma" iddiasıyla suç duyurusunda bulunan Sezer, söz konusu dizilerin özelliklerin çocukların zihinsel ve ruhsal gelişimini engelleyebileceğine işaret etti. RTÜK'ün kanunların kendilerine verdiği yetkileri kullanmasını talep eden Sezer, Davut Dursun'un harekete geçmesi gerektiğini sözlerine ekledi.


CHA