Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, gazeteci Tuncay Özkan, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, İbrahim Şahin, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Mehmet Perinçek'in de aralarında bulunduğu 49 tutuklu sanık hazır bulundu.

Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Alparslan Arslan ve Sedat Peker'in de aralarında 19 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı.

Fehmi Koru tanık olarak dinlendi

Tanık kürsüsüne çağrılan Gazeteci Fehmi Koru'nun kimlik tespiti yapıldı. Tanıklık hakları hatılatılan Fehmi Koru daha sonra tanık yemini yaptırıldı. Mahkeme Başkanı Hüsnü Çalmuk, davanın bir ceza davası olduğunu bu nedenle tanık Koru'nun sadece bildiklerini anlatmasını yorum yapmamasını istedi.

"Bana 2 belge geldi"

2001 yılında kendisine posta yoluyla 2 belge geldiğini anlatan tanık Koru, "Ben postadan gelen belgelere çok itibar etmem. Ancak bu belgeleri okuyarak bir kenara koydum. O sırada Cüneyt Ülsever bir senaryo yazdı. Ardında da Faruk Mercan bir yazı kaleme aldı. Bunun üzerine bana gelen belgeri okuyucularımla paylaştım. 2 yazıyı Yenişafak Gazetesi'nde kaleme aldım. Bunlar gazetede 30 Nisan ve 1 Mayıs'da yayınlandı" diye konuştu.

"Yazılarımda Ergenekon şemasını çizdiğim yok"

Yazdığı 2 yazıya değinen tanık Fehmi Koru, "Yazılarımda Ergenekon Şeması'nı çizdiğim yok" diye konuştu. Hakimin soruları üzerine Koru, "Ergenekon ismi bana gelen belgelerin üzerinde yazıyordu. Bana gönderilen belgeleri de ifadem sırasında savcıya sundum. Ayrıca söz konusu belgeler Ergenekon Davası'nın ek klasörlerinde de var" dedi.


 Fehmi Koru'nun bu ifadeleri üzerine tutuklu sanık İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de söz almadan oturduğu yerden "Bu belgeleri vermediler" diye konuştu. Duruşma tanık Koru'nun dinlenmesi ile devam ediyor.