Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden FETÖ Çatı Davası’nın 6. celsesi yine ilginç olaylarla başladı. Dün tanıklık yapan Dr. Bülent Ç. bugün sabah oturumuna da katıldı. Ç. cep telefonunda cemaatçilere ait olduğunu belirttiği 3 sayfalık telefon numaralarını mahkeme heyetine teslim ettiğini söyledi. 

“CEMAATÇİ DİYE YAZDIĞINIZ İSİM DAVANIN MAĞDURU”

Bu teslimat hakkında başkan Selfet Giray, “Verdiğiniz bu telefonlar ve isimler FETÖ/PDY mensuplarının isimleri miydi?” diye sordu. Dr. Ç. “Evet o arkadaşlardı” cevabını verdi. Başkan tekrar "FETÖ üyesi olduklarını doğrudan mı biliyorsunuz, yoksa duyuma mı dayalı” sorusunu yöneltti. Ç. numaraların kendisine gelip cemaatten oldukları söyleyen insanlar grubuna ait olduğunu söyledi. 

Bu arada şu çarpıcı detay yaşandı. Mahkeme Başkanı Giray, Ç.’nın teslim ettiği telefon numaralarıyla arasında Eski Ankara Emniyet Müdürü O.Ö.’nün de olduğunu hatırlatarak şunu söyledi:

“O. Ö. bu davanın mağdur müştekisi, onu da cemaatçi olarak yazmışsınız, bu nasıl oldu?” 

“O ÖYLE BİRİ”

Bunun üzerine Ç., “O. Bey beni çok iyi tanır. O öyle biri” dedi. Başkan Giray, “Nasıl olur ama ona da kumpas kurulmuş, o da hapis yatmış birisi” sorusunu yöneltti. Bunun üzerine Ç., “Onlar çok değişik strateji geliştiriyorlar. Belki Kemalettin Ö.’ye yakın olduğu için öyle bir şey yapmışlardır” dedi. 

“ARABAYLA BERABER GELDİK”

Bülent Ç.’nın ifadesinin devamında dünkü oturumda fazla heyecanlandığını kendisine Çetin A.’yı tanıyıp tanımadığının sorulduğunu, bu ismi sanık zannederek tanımıyorum cevabını verdiğini bildirdi. Mahkeme Başkanı Giray “Nereden tanıyorsun” diye sordu. Çetin A.’ın, Kemalettin Ö.’in yanına gidip geldiğini ve FETÖ mensubu olduğunu belirten Ç. devamında şunu söyledi:

“Bir de efendim internet sitelerinde baktım. Bir eleştiri gelmiş. 2010 öncesini konuştuğum için, İlhan Bey, Hocaefendi, abi dedim. Bu 2010 öncesi için geçerliydi. 2010 sonra bunlar benim için FETÖ mensubudur, bunu da belirtmek isterim.”

Bülent Ç.’nın Çetin A.’la ilgili beyanları üzerine sanık avukatlarından Fuat Aksoy, “Dün tanımıyorum dedi, bugün tanıyor. Çetin A.’ı acaba en son ne zaman gördü” sorusunu yöneltti. Bunun üzerine Ç. “Çetin A.’ı dün arabamla buraya getirdim” karşılığını verdi. Avukat Aksoy “Görüşüyorsunuz yani” deyince, Ç. “Evet” yanıtını verdi.

Avukat Aksoy “Aynı arabayla gelmişsiniz, ama hatırlamıyorum diyorsunuz” diye tepki gösterdi. Ç., “Çetin deriz, abi deriz, birden Çetin A. deyince şaşırdım” karşılığını verdi.

“GÖREVİ VAR MIYDI BİLMİYORUM”

Doktor Ç.’ya son soruyu, Fethullah Gülen’in yakını olan sanıklardan Kazım A. yöneltti. A. cemaatin içerisinde bir görevinin olup olmadığını bilip bilmediğini sordu. Ç., “Benim detaylı bilgim yok. Ben sadece ilgilendiğim kişileri biliyorum. O sırada Kazım A.’yı abimiz olarak bilirim ama görevi var mıydı bilmiyorum” cevabını verdi.

"SIRADAN BİRİNİN ZAMAN'IN BAŞINA GELMESİ TESADÜF DEĞİLDİR"

Doktor Bülent Ç.’dan sonra da tanık olarak Ahmet K.’in ifadesinin alınmasına başlandı.

Ahmet K., Mahkeme Başkanı Giray'ın soruları üzerine ‘FETÖ/PDY'nin yapılanması, amacı, dış güçlerle ilişkisi ve altın nesil çalışmaları hakkında bilgi verdi. K. yine başkanın bir sorusu üzerine,"Kimse kusura bakmasın, sıradan birinin Zaman'ın başına gelmesi, Ekrem Dumanlı'nın yönetici olması, Hüseyin Gülerce’nin, Fehmi Koru'nun yazması tesadüf değildir. 10 sene önce söylense belki inanılırdı, ama bu saatten sonra kimseye anlatamazlar" dedi.

“İŞBİLEN ÇOK ÖNEMLİ İSİMDİ”

Başkan Giray, K.'e isim isim tutuklu ve firari sanıkları da sordu. K. bu soruyu cevaplarken şu diyaloglar yaşandı: 

"Alaaddin Kaya iyi tanıdığım biri. Zaman'dan sorumlu idi. 5.kat toplantılarına gelirdi. İlhan İşbilen 5.kat toplantılara gelirdi. Gülen'in etkili yerlere gönderdiği ekipler içinde yer verdiği çok önemli isimdi. Bilmediğim görevi olabilir. Av. Abdülkadir A.'yı tanımıyorum, hakkında bilgim yok.”

“MİLLİ EĞİTİM ABİSİYDİ”

K. sanıklardan Av. Ali Ç. hakkındaki bildiklerini anlatacağı zaman Mahkeme Başkanı Giray “Bu Ali Ç. avukat, Bank Asya'daki Ali Ç. değil” hatırlatması yaptı. Bunun üzerine K. sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bank Asya'daki Ali Ç.'i tanıyorum, bu Ali Ç.’i tanımıyorum, siması yabancı gelmedi. Dilaver A.'i hatırlamıyorum. Kazım A. o da beni ben de onu iyi tanırız. 98 Nisan’a kadar geçerli olanları söylüyorum, Kazım A. Ankara bölgesinin, Milli Eğitim abisiydi kendisi ve esnafın hizmete kazandırılması açısından önemli bir isimdir.”

“BİZ DE ONU ARIYORUZ”

Ahmet K. sanıklarla ilgili bilgi aktarırken sıra Mahmut A.'a geldiğinde, "İyi tanıyorum, burada mı?” diye sordu. Bunun üzerine Mahkeme Başkan Giray, "Biz de onu arıyoruz. Hepsi bu, geri kalan ya firari ya yurtdışında" karşılığını verdi.

“TEK BİLEN KİŞİ OYDU”

K., Ekrem Dumanlı ve Şerif Ali Tekalan hakkında da şunları söyledi: 

"Dumanlı benim vebalımdır. Yozgat'tan elinden tutup getiren, yetiştiren benim. Bu örgütün beyin takımında yer alan önemli isimlerdendir. Şerif Ali Tekalan örgütün kara kutusudur. Türkiye'den kaçırılmaması gereken birinci kişiydi. A'dan Z'ye TSK, yargı, emniyet, bürokrasiyi bilen oydu, legal-illegal görevlileri bilen oydu." 

K.'in bu sözlerine Başkan Giray, "Şimdi ABD'de rektör olmuş" diye imali karşılık verdi. K. de, "Kaçırmayın dedik” diye vurguladı.