Hükümet darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016'dan FETÖ'nün mali kaynaklarını engellemek için mücadelesine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın talimatıyla Tapu ve Kadastro Müdürlükleri de harekete geçti. FETÖ'ye destek veren, üye olan ve özellikle kamu kurum ve kuruluşlarından haklarında idari ve adli süreç başlatılan kişiler belirlendi. Belirleme sürecinin ardından 1 yıl içinde teyit edilen kişilere ait bin 174 taşınmazın işlemi tapu işlemi durduruldu. Hazine'ye 4 bin 788, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ise 2 bin 131 taşınmaz devredildi. FETÖ'nün darbe girişiminin ardından FETÖ'nün mal kaçırmasını engellemek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın talimatıyla Tapu Müdürlükleri harekete geçti.

TAPU İŞLEMLERİ KESİLDİ

FETÖ'ye mali destek sağlamak, mal kaçırmak, para transferi yapmak gibi amaçlara yönelik olarak, terör yapısına destek veren, üye olan ve özellikle kamu kurum ve kuruluşlarından haklarında idari ve adli süreç başlatılan kişiler belirlendi. Bu kapsamda bir yılda emniyet birimlerinde de teyit edilen kişilere ait bin 174 adet taşınmazın tapu işlemleri tamamen durduruldu.

GEREKLİ TÜM ÖNLEMLER ALINDI

Yapılan titiz çalışmalar sonucunda terör örgütü mensuplarına ait taşınmazla tespit edilerek, tüm önlemler sırasıyla alındı. Mahkeme kararlarıyla yapılan işlemler sonucunda Hazine'ye devredilen taşınmaz adedi 4 bin 788, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredilen taşınmaz adedi ise 2 bin 131 oldu. İdari mercilerin talebiyle bloke konularak inceleme altına alınan taşınmaz adedi 72 bin 201, adli mercilerin talebiyle bloke konularak inceleme altına alınan taşınmaz adedi ise 167 bin 092'ye ulaştı.

DEĞERLERİ ÇOK YÜKSEK

Darbe girişiminin ardından Tapu Müdürlükleri FETÖ ile ilgili kurs, yurt, okul gibi nitelikli taşınmazlarla vakıf, dernek veya şirketlerin tapu işlemlerinde de daha titiz bir şekilde çalışma yapmaya başladı. Yapılan söz konusu işlemlerde fabrika binası, rezidanslar, Üsküdar'da 14 bin metrekarelik arsa olmak üzere muhtelif yerlerde değerleri yüksek taşınmazlar da tespit edildi.