Cemaat'in en büyük Twitter troll'ü 'fuatavni' 1 Kasım'da yapılacak genel seçimlerde bazı isimlerin oy hırsızlığı yapacağını iddia etmişti. Yüzlerce kişiyi sandık numaralarını da ekleyerek isim isim, şehir şehir yayınlayan Fuatavni bu isimlerin seçim günü oy çalacağı iddiasında bulunmuştu. Ancak listeleri inceleyen CHP ve MHP'liler de şok yaşamıştı. Çünkü listedeki isimlerin bazıları hayali bazılarıysa CHP ve MHP'nin görevlileriydi. 

1 Kasım sonrası harekete geçen listedeki kişiler Fuat Avni'yi dava yağmuruna tutmaya başladı. Konya, Zonguldak'tan sonra Uşak'tan da suç duyurusu haberi geldi. Uşak'ta genel seçimlerde sandık başkanlığı yapan Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde araştırma görevlisi olan Adil Erken, 1 Kasım seçimleri öncesi kendisinin de adının bulunduğu ‘Ak hırsızlar’ listesini yayınlayan Twitter fenomeni Fuat Avni hakkında, ‘Hakaret ve kişilik haklarına saldırı’ suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.

Uşak Merkez Uğur Serdaroğlu İlkokulu 1249 nolu sandıkta kamu görevini yaptığını ifade eden Adil Erken, Fuat Avni rumuzuyla Twitter kullanıcısının ismini Ak-Hırsızlar listesinde yayınlayarak kişilik haklarını ayaklar altına aldığını ve hedef gösterdiğini söyledi. 1249 nolu sandıkta hiçbir itiraz veya şaibeye mahal olmadan çıkan sonucun YSK’ya iletildiğinin de altını çizen Erken, “Adalet ve Kalkınma Partisi ve hükümete yönelik karalama ve iftira atma amacı taşıyan ve şahsıma yönelik olarakta hırsızlık suçlamasında bulunan kullanıcı hakkında şikâyetçi olma zorunluluğu doğmuştur” dedi.

"BU KİŞİ VEYA KİŞİLER CEZALANDIRILACAKTIR"

Yasal yollardan hakkını arayan ve Fuat Avni hakkında suç duyurusunda bulunan Erken, "Kişilik haklarımızı yasal yollardan kullanmak, korumak, devletin bu konudaki adli kolluk kuvvetleriyle bu kişi kimse bulunup cezalandırılması için yasal müracaatlarımı yaptım. Bundan sonra basın yoluyla da bu kimse şahsımızla ne ilgisi var bununla ilgili diğer basın açıklamalarını da yapacağız. Bundan sonra hesabını soracağız. İnşallah Cumhuriyet Savcılığımız bu kişi kimse bulup cezalandıracaktır” diye konuştu.


Kaynak : Haber7