Turaç TOP

İZMİR - Sanık avukatlarından R.A.'nın, “Fuhuş sektörü, dünyanın en eski ve en kutsal mesleğidir, dünyanın diğer ülkelerinde suç teşkil etmez. Devlet genelevler açarak bu sektöre meşruiyet vermektedir. Bu suçun evrensel değeri yoktur” diyerek savunma yapması dikkat çekti.

Geçen Haziran ayında, İzmir polisi, vatandaşlardan ve özellikle de kadınlardan mail yoluyla Emniyet Müdürlüğü'ne gelen, eşlerinin fuhuş yaptığı şikayetleri üzerine operasyon düzenlemişti. 51 ev ile 6 otele yapılan baskınlarda, zorla fuhuş yaptırdıkları ileri sürülen 42 kişi ile fuhuş yaptıkları iddia edilen Moldova, Ukrayna ve Özbekistan uyruklu 17 kadın yakalandı. Zanlılardan 15'i tutuklanırken, 27'si serbest bırakıldı, yabancı uyruklu kadınlar ise işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınırdışı edildi.

Önce ‘görevsizlik’ kararı verip davayı rededen, Avukat Gani Engin Ulusoy'un bir üst mahkemeye itirazının kabulüyle tekrar İzmir 20'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan davanın ilk duruşmasına, 15'i tutuklu 42 sanık katıldı. Kalabalık nedeniyle izdihamın yaşandığı duruşmada, sanık avukatları, herhangi bir suç örgütü bağlantısı bulunmadığını, polisin, şüphelileri teknik takip altına alabilmek için örgüt iddiasını ortaya attıklarını ileri sürdü.

Tutuklu sanıklardan D.G.'nin avukatı R.A., “Fuhuş sektörü, dünyanın en eski ve en kutsal mesleğidir, dünyanın diğer ülkelerinde suç teşkil etmez. Devlet genelevler açarak bu sektöre meşruiyet vermektedir. Bu suçun evrensel değeri yoktur” diyerek savunma yaptı. Mahkeme heyeti, tüm tutuklu sanıkların, tahliyesine karar verirken, duruşmayı, eksik evrakların tamamlanması ve diğer tanıkların dinlenmesi için erteledi. (dha)