Geçen günlerde yaşlı kadının elini bağlayarak altınlarını çalan kiracılar, bir hafta içinde hazırlanan iddianame doğrultusunda çıkarıldıkları ilk duruşmada Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nce 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kendilerine kiracı gibi geldiklerini ve ev aradıklarını belirten 75 yaşındaki Kamil Muslu, gaspçılardan N.B.’nin Kastamonu diğer N.Ö. ile E.Ö.’nün evli olduklarını söyledi. Bu yüzden asıl niyetlerini hiç anlamadıklarını anlatan Muslu, aynı zamanda kendilerine bakacaklarını ve her türlü ihtiyaçlarını gidereceklerini söylediklerini belirtti. Bunun üzerine zanlıları eve aldıklarını kaydeden Muslu, kendisinin İstanbul’a gitmesinin ardından zanlıların eşi Arife Muslu’nun (84) el ve ayaklarını bağlayarak evde bulunan altınları çaldıklarını ifade etti. Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ile Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesine teşekkür eden Muslu, para ve altınları gasp eden zanlılara verilen cezadan da son derece mutlu olduklarını ve adaletin yerini bulduğunu vurguladı.


MEKTUP YAZARAK YAŞLI ÇİFTTEN AF DİLEDİLER
Kastamonu Cezaevi'nden duruşmadan bir gün önce kendilerine zanlıların mektup yazdığını belirten Kamil Muslu, şunları söyledi: “Besmele ile başlanan mektupta, maddi imkansızlıklardan dolayı böyle bir suç işlediklerini yazıyorlar. Ayrıca, İstanbul’da evlendikten sonra aileleri bunları sokağa atmış ve bunlarda Çorum’a gelmiş. Çorum’da da iş bulamamışlar oradan da Kastamonu’ya gelmişler. Bu zaman zarfında biraz borçları olmuş ve bunları da ödeyebilmek için altınları almışlar.”
Zanlıların yaptıkları suçtan dolayı özür dilediklerini ve kendilerini af etmelerini istediklerini belirten Muslu, şöyle konuştu: “Bizim gibi kimbilir daha kaç kişinin canını yaktılar. Bizim zaafımızı biliyorlar o yüzden mektubun hemen girişinde besmele ile başlamışlar. Dini böyle sömürüyorlar. Allah, Türk polisini ve yargısını korusun. Asayiş şube ekipleri kısa sürede zanlıları yakaladı ve adalete teslim etti. Aynı hızda Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi de suçluları cezalandırarak hapishaneye gönderdi.”


DİŞLERİMLE ELLERİMİ ÇÖZDÜM
Eşi Kamil Muslu’nun evden ayrılması üzerine E.Ö.’nün ilk önce saçından tuttuğunu diğerlerinin ise ellerini ve ayaklarını bağladığını anlatan Arife Muslu, zanlıların evden kaçtıktan sonra dişleriyle bağcıkları çözdüğünü söyledi. Ardından hemen polise gittiğini ve korktuğu içinde eşkal veremediğini belirten Muslu, şunları söyledi: “Karakoldan asayiş şube ekipleri beni hastaneye götürdü. Hastanede ellerime dikiş attılar. Yaraları hâla duruyor. Ayrıca hem hastanede hem de evde benim başımda beklediler. Hepsinden Allah bin kere razı olsun. Allah, Türk polisini korusun.”
Yargının da Kastamonu’da çok hızlı işlediğini ve zanlılara gereken cezayı verdiğini belirten Arife Muslu, adaletin yerini bulmasının yanı sıra altınlarına da kavuştuğu için mutlu olduğunu söyledi.


KAÇARKEN KARABÜK’TE YAKALANDILAR
Olay, Kastamonu’nun Yavuz Selim Mahallesinde bir evde meydana geldi. Kiracı gibi gelip Kamil Muslu (75) ve Arife Muslu'dan (84) kiralık ev aradıklarını belirten N.B., F.Ö. ve E.Ö., aynı zamanda yaşlı çifte ‘Sizlere bakarız. Bütün ihtiyaçlarınızı gideririz. Temizliğinizi, yemeğinizi yaparız’ şeklinde kandırarak kiracı gibi eve yerleştiler. Daha sonra Arife Muslu’nun eşi Kamil Muslu, yeni kiracıların eve yerleşmesini fırsat bilerek uzun zamandır gitmeyi düşündüğü İstanbul’da sabah kahvaltısını yaptıktan sonra aile ziyaretine gitti. Eve üç gün önce kiracı olarak aldıkları N.B., F.Ö. ve E.Ö., yaşlı kadın Arife Muslu’yu el ve ayaklarından bağladı. Evde bulunan 10 burma bilezik, 1 üçlü burma bilezik ve bir altın küpeyi alarak ticari taksiyle Karabük’ün Safranbolu ilçesine kaçtılar. Bu sırada Arife Muslu, bağlı ellerini dişleriyle çözdü ve polise gitti. Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Mobese kayıtlarını inceleyerek zanlıların izini buldu. Zanlıların eşkalini belirleyen polis, Karabük Emniyet Müdürlüğü ekiplerine bilgi vererek birlikte hırsızları yakalama çalışması başlattı. Bu sırada zanlılar, Safranbolu’da üzerinde para olmayınca bir kuyumcuya girerek bileziğin bir tanesini bozdurdu ve taksicinin ücretini ödedi. Daha sonra hırsızlar, izlerini kaybettirmek için Karabük otobüs terminaline geçti. Zanlıların burada izini bulan emniyet güçleri, yaptıkları operasyonla ziynet eşyaları ile birlikte suçluları kaçmak üzereyken yakaladı. Zanlılar, Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek ifadesi alındı. Buradaki işlemleri tamamlanan zanlılar, daha sonra adliyeye getirilerek hakim karşısına çıktı. Zanlılar, tutuklanarak cezaevine gönderildi. İlk duruşmada Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nin zanlılara gasp suçundan 15’er yıl ceza verdiği öğrenildi.


İHA