Neşet KARADAĞ/ ADANA, (AHT)

Adana'da sorumlusu olduğu şirketten etik olmayan huzur hakkı aldığı, kızının belediyede çalıştığı yönünde haber yapan gazeteci Özcan Aladağ'ı 2 kişiye dövdürttüğü iddia edilen CHP'li Büyükşehir Belediye Meclis Bekir Sıtkı Özer ve diğer iki sanık hakkında 12'şer yıl 8'er ay hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yerel Adana Günaydın Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan Özcan Aladağ, daha önce yerel Kent Gazetesi'nde çalışırken, CHP'li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve belediyeye bağlı Koza A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olan Bekir Sıtkı Özer'in sorumlu olduğu şirketten huzur hakkı almasının etik olmadığını, ayrıca, kızının da belediyenin Avrupa Birliği İlişkiler Müdürlüğü'nde çalıştığını yazdı. Bu yazının gazetede yer almasının ardından 9 Ağustos 2010'daki Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısını izleyip bürosuna giden gazeteci Aladağ, yanına yaklaşan Remzi Karaaslan (38) ve Onur Yel (27) tarafından dövüldü.

Olaydan sonra yakalanan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Karaaslan ve Yel ile bu kişileri gazeteci Aladağ'ı dövmesi için azmettirdiği iddia edilen CHP'li Meclis Üyesi Özer hakkındaki soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı, Özer ile diğer iki kişi hakkında 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Kasten yaralama, hakaret, tehdit" suçlarından dava açtı. Mahkemenin de kabul ettiği iddianamede, Aladağ'ın dövülmesi şöyle anlatıldı:

'BU YAZDIĞIN SON YAZI OLACAK'
"...şüpheli Bekir'in diğer şüphelileri azmettirdiği, şüpheliler Onur ve Remzi'nin suç tarihinde Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplantısını izleyen müştekiyi belediyeden çıktıktan sonra ?Yaz bakalım o.. çocuğu. Bu yazdığın son yazı olacak. Bu sana son ihtiramız' diye hakaret ve tehdit ederek müştekiye vurdukları ve müştekinin basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde yaralandığı anlaşılmıştır.."

12'ŞER YIL 8'ER AY HAPİS İSTEMİ
Savcı, gazeteci Aladağ'ı dövdürttüğü iddia edilen CHP'li Meclis Üyesi Özer ile diğer sanıklar Karaaslan ve Yel'in ?Kasten yaralamadan' 5 yıl, ?Tehdit' suçundan 5 yıl ve ?hakaret' suçundan ise 2 yıl 8 ay olmak üzere toplam 12'şer yıl 8'er ay hapis cezası ile cezalandırılmalarını istedi. Önümüzdeki aylarda yargılanmaya başlayacak olan Özer suçlamayı kabul etmezken, diğer 2 sanık ise belediye asansöründe münakaşa ettiklerini öne sürdü.