BES, Gelir İdaresi Başkanlığının yürürlüğe koyduğu "Gelir İdaresi Başkanlığı Taşra Teşkilatının Süreklilik Arz eden Hizmetlerinde Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik"e dava açtı.

Büro Emekçileri Sendikası, Gelir İdaresi Başkanlığı Taşra Teşkilatının Süreklilik Arz eden Hizmetlerinde Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik için dava açtı.

Sendikadan yapılan açıklamada, "İstirahat ve eğlence yerlerinin denetimi dışında vergi dairelerinde verilen hizmet, güvenlik, sağlık, ulaştırma gibi günün 24 saatinde devamlılık gösteren hizmetlerden değildir. Kaldı ki; toplu taşıma araçlarının dahi belli bir saate kadar hizmet verdiği düşünüldüğünde vergi dairelerinin 24 saat tahsilat işlemi yapması hayatın olağan akışına uyarlık göstermeyecektir. Diğer taraftan yapılan fazla mesai çalışmalarının angaryaya dönüşme ihtimali yüksektir. Ayda 50 saatten fazla, fazla çalışma ücreti ödenemeyecek olması, çalışanların %10'u ile sınırlı bir ödeme yapılacak olması ve fazla çalışma karşılığında oluşacak iznin vardiya yapılmayan dönemlere bırakılması bu ihtimali güçlendiren unsurlardır. Vardiyaya tabi çalışacak maliye emekçilerinin ulaşım, yemek, güvenlik gibi ihtiyaçlarının nasıl karşılanacağı ise meçhuldür. Bu nedenle ilgili yönetmeliğin iptali talebiyle Sendikamız tarafından üyelerini temsilen yürütmeyi durdurma talebiyle 29.09.2015 tarihinde Danıştay'da iptal davası açılmıştır." denildi.