Avukat Ayhan, suç duyurusu dilekçesini Bitlis Adliyesi'ne vermeden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, haksızlığın sonuna kadar karşısında olduklarını, hukuki süreç boyunca takipçisi olacaklarını söyledi. Müvekkili olan kızı Şehnaz Ayhan'ın 2001 yılından itibaren Bitlis Sağlık Meslek Yüksek okulu sekreterlik görevini yürütmekte iken, 5662 Sayılı Kanun'la yeni kurulan Bitlis Eren Üniversitesi'ne genel sekreter olarak atandığını belirten Hüsnü Ayhan "Müvekkilim, yaptığı eleştirilen yüzünden üniversite yönetimi tarafından görevden alınmıştır. Müvekkilim kendisine yapılan işlemi yasaya aykırı olduğunu beyanla idari işlemin iptali için dava açtığı Danıştay 8. Dairesi, talebin kabulü ile yürütmenin durdurulmasına karar vermiştir" diye konuştu.

İlgili yasaya göre en geç 30 gün içerisinde müvekkilinin göreve başlatılması gerektiği anlatan Avukat Hüsnü Ayhan, "Rektörlük makamı tarafından oyalama taktikleri başlamış ve ısrarla yaptığımız başvurular üzerine masa başında göreve başlatılmış gibi işlem yapılmıştır. Oysa müvekkilimin yargıya başvurmasını kabullenmeyerek kasıtlı olarak il dışına çeşitli görevlendirmeler yapmış, bu yetmiyormuş gibi altı ay içerisinde yıldırmak ve yıpratmak amacıyla 8'e yakın disiplin soruşturması açılmış ve üç aylık süreler ile iki kez görevden uzaklaştırılmıştır. Tüm bu işlemler ile ilgili Van İdare Mahkemelerinde davalar açılmış olup, halen davalar devam etmektedir. Üniversite yöneticileri asılsız ihbar, suçlama ve iftiralarla sırf müvekkilimi yıpratmak, yıldırmak ve üniversiteden uzaklaştırmak gayesi güdülmüştür. Müvekkilimin bu sebeplerinden dolayı maddi ve manevi zararlarının karşılanması için rektörün haksız fiil teşkil eden eylemlerden dolayı Bitlis Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açmış bulunmaktayız" dedi.

YAPTIĞIMIZ İŞLER HUKUKA UYGUNDUR, KEYFİYET SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

Bu arada konuyla ilgili İHA muhabirinin sorularını cevaplandıran Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, yapılan basın açıklamasının iftira ve çelişkilerle dolu olduğunu belirtti. Prof. Dr. Doğru "Benim kendisiyle ilgili bu konularla hiçbir diyalogum olmamıştır, olamaz da. Basın açıklamasında yer alan diyaloglar tamamen hayal ürününden ibarettir. Disiplin cezaları hukuka uygun bir şekilde ve somut olaylara dayanmaktadır. Şu an bu tür davalarda yargı aşamasındadır. Görevden uzaklaştırmalarla ilgili iki kararımız vardır. Bu kararlarımız Van mahkemesince de onanmıştır. Tekrar söylemek istiyorum, bütün yaptığımız işler hukuka uygun işlerdir. Burada keyfiyet söz konusu değildir. Buna inanan bir yönetim anlayışımız vardır" diye konuştu.


İHA