ANKARA - Terör suçlarında tutukluluk sürelerinin 10 yılla sınırlandırılmasının ardından gelen tahliyeleri değerlendiren Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, “Yasa böyle düzenlenmiş, Yargıtay’ın yapacağı bir şey yok” dedi.

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in dosyaların öne alınmadığı eleştirisine tepki gösterdi. Gerçeker, “Böyle bir şey söz konusu değil. Yargıçlar elinden gelenleri yapıyorlar” dedi.

Gerçeker, şöyle konuştu: “Böyle bir şeyi nasıl söyleyebilir anlamıyorum. Demek ki Yargıtay’ın nasıl çalıştığının farkında değil. Ben kimseyle polemiğe girmek istemiyorum ama maharet çare bulmaktır, mazeret üretmek değildir."

Gerçeker, “İki yıl önce daire sayısının artırılmasını istedik, bir şey yapılmadı” diye konuştu. Sorunları yıllardır dile getirdiklerini söyleyen Gerçeker, "Ben bunu göreve geldiğimden beri söylüyorum. Bugüne kadar bunlara çare bulunsaydı, sorunlar bu boyuta gelmezdi. Beğenilmiyorsa, yanlış olduğu düşünülüyorsa yasal düzenleme yapılır. Bunu yapmak da o kadar zor değil" dedi.

Hizbullah, PKK ve çete davalarında art arda gelen tahliyelere de değinen Hasan Gerçeker, “Tahliyeler ara karar niteliğinde bir hüküm değil” dedi. Sorunun kendilerinde değil, yasa da olduğunu savunan Yargıtay Başkanı, “Yasa böyle düzenlemiş, Yargıtay da bu şekilde uygulamış. Yargıtay’ın yapabileceği başka bir şey yok. Yargıtay elinden gelen bütün çabayı gösteriyor. Yasa değişene kadar böyle olacak” dedi. (Ntvmsnbc)