Antalya'da yapılan Gezi Parkı odaklı eylemlere katıldıkları için haklarında dava açılan sanıkların yargılanması sürüyor. Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe katılmak, emniyet görevlilerine direnmek ve kamu malına zarar vermek" suçlamasıyla haklarında dava açılan ve tutuksuz yargılanan 12 sanıktan E.E. ile F.A. katıldı. Diğer sanıklar ise duruşmaya gelmedi.

 Özel yetkili mahkemelerden ağır cezalara gelen davalar kapsamında 2. Ağır Ceza Mahkemesine düşen Gezi Parkı odaklı gelişmelerle ilgili dava da 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne nakledilerek tek dosyada birleştirildi.

 Sanıklar, mahkemedeki ifadelerinde haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Sanık avukatları ise yargılamanın Anayasa Mahkemesinin ilgili kararı doğrultusunda anayasaya aykırılık sebebiyle iptal edilmesi durumunda CMK ve usul yönünden hukuki sonuçların doğuracağını düşündüklerini belirterek, iptal kararı vermesi halinde soruşturma evresine dönülmesinin zorunlu hale geleceğini, bu nedenle Anayasa Mahkemesinin kararının beklenmesine karar verilmesini talep etti. Sanık avukatlarından Hakan Evcin ise müvekkili A.D.K'ya ait kırmızı fuların iadesine karar verilmesini istedi.

 Mahkeme heyeti, Anayasa Mahkemesine müzekkere yazılarak avukatların talebi olan "Mahkemelerin kaldığı yerden devam etmesine" yönelik itiraz başvurularının sonucunun beklenmesine, kırmızı fuların iadesini ise önceki gerekçeler ile reddine karar verdi.

Heyet, Kepez Belediyesinin müdahillik talebini ise kabul ederek duruşmayı 8 Mayıs'a erteledi.

 Bu arada mahkeme salonunda cep telefonu ile fotoğraf çektiği belirlenen A.P.E'nin cep telefonuna el konularak savcılığa suç duyurusunda bulunulması da kararlaştırıldı.