Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi'nin Sheraton Otel'de düzenlediği programa katılan Gökçek, gazetecilerin sorularını cevapladı. Gökçek, pazartesi gününden başlayarak peş peşe binişlerde indirim uygulamasının kaldırılması ve otobüs seferlerini azaltma konusunda mecburi bir uygulama başlatacaklarını belirtti. Belediyenin mahkemenin aldığı karar sonrası ayda 41,5 milyon lira zararla çalışması gerektiğini aktaran Gökçek, bu rakamı döndürebilme şanslarının olmadığını vurguladı.

Yaşanacak sıkıntıdan belediyenin sorumlu olmadığını belirten ve vatandaştan özür dileyen Gökçek, bu kararı veren hakimlere yüklendi. "Kendileri 2003 maaşları ile idare edebileceklerini düşünebiliyorlarsa Ankara Belediyesi'ne de 2003 fiyatları ile idare edebilmeyi düşündürsünler. Bu fiilen olmayacak bir olay." diyen Gökçek, Tüketici Hakları Derneği'ni de ciddiye almadığını belirtti.

Anadolu Gösteri Merkezi'ndeki çadırların yıkım kararına ilişkin Çankaya Belediyesi'nin, yürütmeyi durdurma kararlarını çok kısa sürede çıkardığını belirten Gökçek, "5 gün içinde o yürütmeyi durdurma kararını da yıkılmama tarzında getirebilirler. Çankaya Belediyesi'nin çok iyi avukatları var. O açıdan Çankaya'yı tebrik ediyorum aldıkları yürütmeyi durdurma kararı açısından. Biz alamıyoruz.'' değerlendirmesini yaptı. Ardından toplantı salonuna geçen Gökçek ve eşi Nevin Gökçek kadınlar günü programına katıldı. (CİHAN)