620 tanığı, 70'i aşkın sanığı bulunan dosyada Gülen'e 8 ayrı suçlama yöneltildi. Adalet Bakanlığı'na gönderilen dosya buradan bir ön yazı ile süreci yürütecek olan Dışişleri Bakanlığı'na teslim edilecek.

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde bulunan 'FETÖ' lideri Gülen'in iadesine ilişkin hazırlanan dosyada önemli ayrıntılara yer verildi. Dosyada, Gülen'e, "Nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, iftira, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, zimmet, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kaydedilmesi, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verileri hukuka aykırı olarak kaydetmek" başlıklı 8 ayrı suç yöneltildi.

Suç tarihi 2000-2016, suç yeri ise Ankara olarak gösterilen dosyada, "Suçun işlenişine ilişkin olgular" başlığı altında açıklamalara yer verildi. Bu bölümde, "Şüpheli Gülen'in kurup yönettiği cemaat; yargı, ordu, emniyet, bürokrasi içinde kadrolaşmıştır. Bu kadrolar dini istismar aracı olarak kullanmaktadır. Organizasyonu Fethullah Gülen yönetmektedir. Onun özel talimatları, yurtdışından özel kurye ile gelmektedir. Talimatları şifreli şekilde sohbet ve konuşma olarak yayınlanmaktadır. Ona bağlı örgüt üyeleri Türkiye'de her kurumda bulunmaktadır" tespitlerine dikkat çekildi.

Ayrıca dosyada, söz konusu "cemaatin" sınav sorularını önceden elde ederek, mensuplarının devlet kurumlarına yerleşmelerini sağladığı da ifade edildi.