Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Adalet Bakanlığı'ndan davanın nakli yönünde görüş gelmediği için tutuklu sanıklar getirilmiyordu. Bu celse ise 22 tutuklu sanık getirildi. Tutuklu sanıkların duruşma salonuna getirildiği sırada Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Gedik sanıklara dönerek,  "İyi bakın gözüme" dedi.  Jandarma, tutuklu sanıkların etrafında adeta etten duvar ördü. Duruşmaya Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan da destek için geldi.

DURUŞMA SALONUNDA GERGİNLİK

İzleyicilerin salona alınmasının ardından 2 tutuksuz sanık duruşma salonuna alındı. Tutuksuz sanıklar, izleyicilerin olduğu bölüme oturtulmak istendi. Bu nedenle izleyiciler ve tutuksuz sanıklar arasında çıkan gerginlik arbedeye dönüştü. Jandarma ekiplerinin müdahale ettiği arbede de tutuksuz sanıklar salon dışına çıkarıldı, bir süre sonra tekrar alındı.

ADLİYE ÇEVRESİNDE ÖNLEMLER

Öte yandan  polis, Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı önünde güvenlik önlemi aldı. Adliye önünde toplanan gruplar, "Hasan Ferit Gedik ölümsüzdür" yazılı pankart açtı. Davayı izlemeye gelenler, Grup Yorum üyelerinin şarkı ve türküleriyle halay çekti.



Arzu KAYA - Cengiz ÇOBAN-İSTANBUL-DHA